Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Cod Marinat
COD MARINAT
Ingrediente
- 4 - 5 pești mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 țelină
- 1 pahar de oțet
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de făină
- 100 g măsline
- 1 linguriță de boia
Mod de preparare
Peștele decongelat și fără cap, golit de intestine și spălat bine,
se taie bucăți și se dă prin făină, apoi se prăjește în ulei încins.
Se scoate peștele pe un platou mai mare, se lasă la cald.
Se strecoară uleiul în care s-a prăjit peștele, se mai adaugă ulei
proaspăt, se taie legumele fideluță și se călesc în ulei.
În sosul astfel pregătit, se adaugă o ceașcă de apă caldă, sarea
necesară, boiaua de ardei și cîteva boabe de piper.
Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, apoi se adaugă oțetul
fiert separat cu boabe de piper și sare.
Se pune peștele deasupra sosului, se acoperă cratița și se fierbe
la foc mic zece minute.
Cînd se răcește sosul, se adaugă măslinele fără sîmburi și clocotite
separat.
Mîncarea se servește numai rece.
Se poate păstra de pe o zi pe alta.
Cod Marinat
COD MARINAT
Ingrediente
- 4 - 5 pești mijlocii
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 țelină
- 1 pahar de oțet
- piper boabe
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de făină
- 100 g măsline
- 1 linguriță de boia
Mod de preparare
Peștele decongelat și fără cap, golit de intestine și spălat bine,
se taie bucăți și se dă prin făină, apoi se prăjește în ulei încins.
Se scoate peștele pe un platou mai mare, se lasă la cald.
Se strecoară uleiul în care s-a prăjit peștele, se mai adaugă ulei
proaspăt, se taie legumele fideluță și se călesc în ulei.
În sosul astfel pregătit, se adaugă o ceașcă de apă caldă, sarea
necesară, boiaua de ardei și cîteva boabe de piper.
Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, apoi se adaugă oțetul
fiert separat cu boabe de piper și sare.
Se pune peștele deasupra sosului, se acoperă cratița și se fierbe
la foc mic zece minute.
Cînd se răcește sosul, se adaugă măslinele fără sîmburi și clocotite
separat.
Mîncarea se servește numai rece.
Se poate păstra de pe o zi pe alta.
Cod la Cuptor
COD LA CUPTOR
Ingrediente
- 2 pești mijlocii
- 1 lămîie
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- verdeață tocată
- 1 lingură de oțet
- 1 kg cartofi
Mod de preparare
Se înlătură capul peștelui, se lasă să se decongeleze în
apă rece o oră, după care se pune, spălat și curățat de
aripioare, într-o formă de sticlă incasabilă în care s-a
așezat un strat de ceapă tăiată felii subțiri, în amestec cu
morcov rondele și cîteva felii de lămîie.
Se acoperă cu supă caldă, se sărează și se introduce forma
în cuptor pentru o oră, la foc potrivit.
Se adaugă oțetul cînd peștele este gata, se mai lasă cinci minute,
după care se scoate peștele pe un platou mare, se încojoară
cu cartofi fierți în coajă, peste care s-a turnat ulei cînd au
fost curățați.
Sosul în care s-a făcut peștele se trece prin sită, se toarnă
peste pește și cartofi, se acoperă cu verdeață tocată fin și se
servește imediat.
Cod la Cuptor
COD LA CUPTOR
Ingrediente
- 2 pești mijlocii
- 1 lămîie
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- verdeață tocată
- 1 lingură de oțet
- 1 kg cartofi
Mod de preparare
Se înlătură capul peștelui, se lasă să se decongeleze în
apă rece o oră, după care se pune, spălat și curățat de
aripioare, într-o formă de sticlă incasabilă în care s-a
așezat un strat de ceapă tăiată felii subțiri, în amestec cu
morcov rondele și cîteva felii de lămîie.
Se acoperă cu supă caldă, se sărează și se introduce forma
în cuptor pentru o oră, la foc potrivit.
Se adaugă oțetul cînd peștele este gata, se mai lasă cinci minute,
după care se scoate peștele pe un platou mare, se încojoară
cu cartofi fierți în coajă, peste care s-a turnat ulei cînd au
fost curățați.
Sosul în care s-a făcut peștele se trece prin sită, se toarnă
peste pește și cartofi, se acoperă cu verdeață tocată fin și se
servește imediat.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții