Cod cu Sos de Ceapă



COD CU SOS DE CEAPĂ


Ingrediente

-4 pești mari
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe mari
- sare
- 4 roșii decojite
- usturoi
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de pesmet
- 2 ouă
- piper măcinat
- cimbru


Mod de preparare

Se pregătește peștele, se spală și se taie în două.
Pe fiecare bucată de pește se pune puțină sare și
puțin piper măcinat, apoi se trec prin făină, prin
ouă și prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se scot cînd sînt gata pe o farfurie mai mare și se
lasă la cald.
În uleiul rămas, strecurat cu atenție, se călesc
cepele tocate mărunt, împreună cu usturoiul tocat și
o ceașcă de apă.
Cînd ceapa a devenit sticloasă se adaugă roșiile
decojite și tăiate felii subțiri.
Sosul se fierbe acoperit pînă cînd scade bine.
Se parfumează cu puțin cimbru sau o foaie de dafin.
Se răstoarnă sosul peste pește și se servește cald, cu
mămăliguță rece.




Cod cu Sos de Ceapă



COD CU SOS DE CEAPĂ


Ingrediente

-4 pești mari
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe mari
- sare
- 4 roșii decojite
- usturoi
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de pesmet
- 2 ouă
- piper măcinat
- cimbru


Mod de preparare

Se pregătește peștele, se spală și se taie în două.
Pe fiecare bucată de pește se pune puțină sare și
puțin piper măcinat, apoi se trec prin făină, prin
ouă și prin pesmet și se prăjesc în ulei încins.
Se scot cînd sînt gata pe o farfurie mai mare și se
lasă la cald.
În uleiul rămas, strecurat cu atenție, se călesc
cepele tocate mărunt, împreună cu usturoiul tocat și
o ceașcă de apă.
Cînd ceapa a devenit sticloasă se adaugă roșiile
decojite și tăiate felii subțiri.
Sosul se fierbe acoperit pînă cînd scade bine.
Se parfumează cu puțin cimbru sau o foaie de dafin.
Se răstoarnă sosul peste pește și se servește cald, cu
mămăliguță rece.




Cod pe ,,Canapea”




COD PE ,,CANAPEA”


Ingrediente

- 6 pești mici decongelați
- 6 felii de franjelă
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de ulei
- 200 g jambon
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- lămîie


Mod de preparare

Peștele se decongelează în apă rece o oră, se curăță de
aripioare și se înlătură capul, apoi se spală și se sărează.
După gust, se poate pipera puțin.
Se trec peștii întregi prin ou bătut, apoi prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot pe un platou, unde se păstrează pînă cînd se
pregătesc restul ingredientelor.
Franzela se taie felii subțiri de 2 cm, se aurește în unt cald,
se scoate pe un platou cu pește.
În untul rămas se pun șase felii de franzelă în rază pe platou,
se acoperă cu o felie de jambon, iar peste jambon se pun
cîte un pește prăjit.
Astfel pregătit, peștele se stropește cu zeama de la o jumătate
de lămîie și se servește imediat.



Cod pe ,,Canapea”




COD PE ,,CANAPEA”


Ingrediente

- 6 pești mici decongelați
- 6 felii de franjelă
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de ulei
- 200 g jambon
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- lămîie


Mod de preparare

Peștele se decongelează în apă rece o oră, se curăță de
aripioare și se înlătură capul, apoi se spală și se sărează.
După gust, se poate pipera puțin.
Se trec peștii întregi prin ou bătut, apoi prin făină și se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se scot pe un platou, unde se păstrează pînă cînd se
pregătesc restul ingredientelor.
Franzela se taie felii subțiri de 2 cm, se aurește în unt cald,
se scoate pe un platou cu pește.
În untul rămas se pun șase felii de franzelă în rază pe platou,
se acoperă cu o felie de jambon, iar peste jambon se pun
cîte un pește prăjit.
Astfel pregătit, peștele se stropește cu zeama de la o jumătate
de lămîie și se servește imediat.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții