Scrumbii cu Sos Englezesc



SCRUMBII CU SOS ENGLEZESC


Ingrediente

- 4 scrumbii mijlocii
- 1 pahar supă de zarzavat
- 1 lămîie
- 1 linguriță de amidon
- piper boabe
- sare
- 1 foaie de dafin



Mod de preparare


Se curăță peștele, se înlătură capul, se golește de intestine
și se spală cu apă rece.
Se așază într-o cratiță cu o cană de supă de zarzavat, sare
și boabe de piper, și se lasă să fiarbă la foc mic.
După 20 de minute se scot pe un platou și se acoperă cu
un sos englezesc, obținut astfel : se desface amidonul
într-o cană de supă de pește sau de zarzavat, se clocotește
cinci minute pe foc mic cu sare, o foaie de dafin și puțină
coajă de lămîie.
În sosul obținut se stoarce o lămîie și se servește imediat,
turnat deasupra scrumbiilor.



Scrumbii cu Sos Englezesc



SCRUMBII CU SOS ENGLEZESC


Ingrediente

- 4 scrumbii mijlocii
- 1 pahar supă de zarzavat
- 1 lămîie
- 1 linguriță de amidon
- piper boabe
- sare
- 1 foaie de dafin



Mod de preparare


Se curăță peștele, se înlătură capul, se golește de intestine
și se spală cu apă rece.
Se așază într-o cratiță cu o cană de supă de zarzavat, sare
și boabe de piper, și se lasă să fiarbă la foc mic.
După 20 de minute se scot pe un platou și se acoperă cu
un sos englezesc, obținut astfel : se desface amidonul
într-o cană de supă de pește sau de zarzavat, se clocotește
cinci minute pe foc mic cu sare, o foaie de dafin și puțină
coajă de lămîie.
În sosul obținut se stoarce o lămîie și se servește imediat,
turnat deasupra scrumbiilor.



Scrumbii cu Ciuperci




SCRUMBII CU CIUPERCI


Ingrediente

- 3 scrumbii proaspete
- 250 g ciuperci
- verdeață tocată
- sare
- 1 lămîie
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de vin alb
- piper măcinat



Mod de preparare


Scrumbiile se curăță, se înlătură capul, se golesc de intestine
și se spală cu multă apă rece.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară, se lasă să stea cîteva
minute cu sarea pe ele.
Se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun cu o lingură
de unt să scadă pe foc mic, împreună cu sare și piper măcinat.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un păhărel de vin
alb și verdeață tocată și se lasă să fiarbă acoperit.
Scrumbiile se prăjesc în unt, se scot și se așază pe un platou
adîncit.
Se stoarce deasupra lor zeama de la o lămîie și se servesc calde,
cu garnitură de ciuperci bine scăzute.



Scrumbii cu Ciuperci




SCRUMBII CU CIUPERCI


Ingrediente

- 3 scrumbii proaspete
- 250 g ciuperci
- verdeață tocată
- sare
- 1 lămîie
- 3 linguri de unt
- 1 pahar de vin alb
- piper măcinat



Mod de preparare


Scrumbiile se curăță, se înlătură capul, se golesc de intestine
și se spală cu multă apă rece.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară, se lasă să stea cîteva
minute cu sarea pe ele.
Se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun cu o lingură
de unt să scadă pe foc mic, împreună cu sare și piper măcinat.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă un păhărel de vin
alb și verdeață tocată și se lasă să fiarbă acoperit.
Scrumbiile se prăjesc în unt, se scot și se așază pe un platou
adîncit.
Se stoarce deasupra lor zeama de la o lămîie și se servesc calde,
cu garnitură de ciuperci bine scăzute.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții