Șalău în Aluat



ȘALĂU ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă de lapte
- 4 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 lămîie


Mod de preparare


Peștele se curăță de solzi și de oase, se taie felii
subțiri de 2 cm care se trec prin aluat de clătite.
Într-o formă adîncă, se sparge oul, se adaugă făina,
se subțiază amestecă cu o ceșcuță de lapte dulce,
se adaugă sare și puțin piper măcinat.
Peștele se sărează și se ține cîteva minute înainte
de a fi pregătit.
Feliile de pește se trec prin aluat și se prăjesc
în ulei încins.
Se scot pe o farfurie curată și se stropesc cu zeamă
de lămîie.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi prăjiți sau fierți.


Șalău în Aluat



ȘALĂU ÎN ALUAT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceașcă de lapte
- 4 linguri de făină
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 1 lămîie


Mod de preparare


Peștele se curăță de solzi și de oase, se taie felii
subțiri de 2 cm care se trec prin aluat de clătite.
Într-o formă adîncă, se sparge oul, se adaugă făina,
se subțiază amestecă cu o ceșcuță de lapte dulce,
se adaugă sare și puțin piper măcinat.
Peștele se sărează și se ține cîteva minute înainte
de a fi pregătit.
Feliile de pește se trec prin aluat și se prăjesc
în ulei încins.
Se scot pe o farfurie curată și se stropesc cu zeamă
de lămîie.
Se servește cald, cu garnitură de cartofi prăjiți sau fierți.


Scrumbii Sărate la Cuptor, cu Cartofi Fierți




SCRUMBII SĂRATE LA CUPTOR, CU CARTOFI FIERȚI


Ingrediente

- 3 scrumbii mijlocii
- 1 kg cartofi
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de unt
- piper măcinat
- sare



Mod de preparare

Scrumbiile se curăță, se golesc de intestine, li se înlătură
capul, apoi se pun la desărat în apă caldă pentru
cîteva ore.
Se scot, se curăță de aripioare și se taie felii groase.
Cartofii se fierb în coajă, se curăță cît sînt încă calzi, se
așază într-o formă de sticlă incasabilă în strat subțire.
Se pun apoi feliile de scrumbie și se acoperă cu alt strat
de felii de cartofi.
Smîntîna se sărează și se piperează după gust și se acoperă
cu ea cartofii.
Se introduce forma în cuptorul cald și se ține trei sferturi
de oră.
Mîncarea se servește caldă, direct din forma în care s-a
făcut, cu pîine proaspătă.




Scrumbii Sărate la Cuptor, cu Cartofi Fierți




SCRUMBII SĂRATE LA CUPTOR, CU CARTOFI FIERȚI


Ingrediente

- 3 scrumbii mijlocii
- 1 kg cartofi
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de unt
- piper măcinat
- sare



Mod de preparare

Scrumbiile se curăță, se golesc de intestine, li se înlătură
capul, apoi se pun la desărat în apă caldă pentru
cîteva ore.
Se scot, se curăță de aripioare și se taie felii groase.
Cartofii se fierb în coajă, se curăță cît sînt încă calzi, se
așază într-o formă de sticlă incasabilă în strat subțire.
Se pun apoi feliile de scrumbie și se acoperă cu alt strat
de felii de cartofi.
Smîntîna se sărează și se piperează după gust și se acoperă
cu ea cartofii.
Se introduce forma în cuptorul cald și se ține trei sferturi
de oră.
Mîncarea se servește caldă, direct din forma în care s-a
făcut, cu pîine proaspătă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții