Șalău în Sos Picant



ȘALĂU ÎN SOS PICANT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 2 linguri de unt
- 1 țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 pahar de vin alb
- piper
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță de oțet



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul ți se taie felii subțiri, apoi se
prăjește în unt.
Separat se prăjește ceapa tocată mărunt în restul
de unt, se lasă pînă devine sticloasă și se stinge cu
un pahar de vin alb.
În sosul obținut se adaugă boabe de piper, sare, o
foaie de dafin și zarzavatul călit în unt.
Se fierbe la foc mic un sfert de oră, după care se adaugă
peștele curățat, tăiat felii groase de 4 cm și sărat puțin.
Sosul se subțiază cu apă și o lingură de oțet.
După 20 de minute, peștele se scoate, se așază pe un
platou mare, se acoperă cu sos strecurat și se
servește cu cartofi fierți în apă cu sare și stropiți cu unt.



Șalău în Sos Picant



ȘALĂU ÎN SOS PICANT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 2 linguri de unt
- 1 țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 lingură de făină
- sare
- 1 pahar de vin alb
- piper
- 1 foaie de dafin
- 1 linguriță de oțet



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul ți se taie felii subțiri, apoi se
prăjește în unt.
Separat se prăjește ceapa tocată mărunt în restul
de unt, se lasă pînă devine sticloasă și se stinge cu
un pahar de vin alb.
În sosul obținut se adaugă boabe de piper, sare, o
foaie de dafin și zarzavatul călit în unt.
Se fierbe la foc mic un sfert de oră, după care se adaugă
peștele curățat, tăiat felii groase de 4 cm și sărat puțin.
Sosul se subțiază cu apă și o lingură de oțet.
După 20 de minute, peștele se scoate, se așază pe un
platou mare, se acoperă cu sos strecurat și se
servește cu cartofi fierți în apă cu sare și stropiți cu unt.



Șalău Gratinat



ȘALĂU GRATINAT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- lingură de unt
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 cană de lapte
- 1 ceapă



Mod de preparare


Ceapa, cartofii și morcovii se curăță, se spală și se
taie rondele, apoi se acoperă cu apă caldă și se
fierb într-un vas descoperit, o jumătate de oră.
Se curăță peștele de solzi și se aripioare, se sărează
și se lasă să stea cu sarea cît timp fierbe zarzavatul.
După 20 de minute se fierbe peștele, se curăță de
oase și se pune într-o formă de sticlă incasabilă.
Se acoperă cu un sos alb făcut din făină, unt și lapte
dulce și subțiat, dacă este nevoie, cu supă de pește.
Forma se introduce în cuptor încă 20 de minute și
se scoate cînd sosul s-a aurit puțin.
Peștele se servește acoperit cu sos de zarzavat,
alături de cartofii fierți în supă de pește.



Șalău Gratinat



ȘALĂU GRATINAT


Ingrediente

- 1 kg șalău
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- lingură de unt
- sare
- 1 lingură de făină
- 1 cană de lapte
- 1 ceapă



Mod de preparare


Ceapa, cartofii și morcovii se curăță, se spală și se
taie rondele, apoi se acoperă cu apă caldă și se
fierb într-un vas descoperit, o jumătate de oră.
Se curăță peștele de solzi și se aripioare, se sărează
și se lasă să stea cu sarea cît timp fierbe zarzavatul.
După 20 de minute se fierbe peștele, se curăță de
oase și se pune într-o formă de sticlă incasabilă.
Se acoperă cu un sos alb făcut din făină, unt și lapte
dulce și subțiat, dacă este nevoie, cu supă de pește.
Forma se introduce în cuptor încă 20 de minute și
se scoate cînd sosul s-a aurit puțin.
Peștele se servește acoperit cu sos de zarzavat,
alături de cartofii fierți în supă de pește.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții