Știucă Rasol



ȘTIUCĂ RASOL


Ingrediente

- 1 știucă mare
- sare
- 3 linguri de ulei
- usturoi
- piper măcinat
- pătrunjel tocat
- 1 lămîie
- 2 linguri de oțet




Mod de preparare


Se curăță și se golește peștele de intestine, apoi se
spală și se sărează.
Se lasă cîteva minute cu sarea pe el, apoi se acoperă
cu apă rece și două linguri de oțet și se lasă așa două ore.
Se pune apă într-o cratiță cu pereții înalți, se lasă să
clocotească și se adaugă peștele cu apa în care a stat.
După 20 de minute se scoate, se trag încet aripioarele,
se ornează platoul cu frunze de salată verde, se așază
peștele și se acoperă cu un sos făcut din usturoi pisat,
sare, piper, ulei și zeama de la jumătate de lămîie.
Sosul se subțiază cu supă de pește și se toarnă peste știucă.
Se servește imediat.




Știucă Rasol



ȘTIUCĂ RASOL


Ingrediente

- 1 știucă mare
- sare
- 3 linguri de ulei
- usturoi
- piper măcinat
- pătrunjel tocat
- 1 lămîie
- 2 linguri de oțet




Mod de preparare


Se curăță și se golește peștele de intestine, apoi se
spală și se sărează.
Se lasă cîteva minute cu sarea pe el, apoi se acoperă
cu apă rece și două linguri de oțet și se lasă așa două ore.
Se pune apă într-o cratiță cu pereții înalți, se lasă să
clocotească și se adaugă peștele cu apa în care a stat.
După 20 de minute se scoate, se trag încet aripioarele,
se ornează platoul cu frunze de salată verde, se așază
peștele și se acoperă cu un sos făcut din usturoi pisat,
sare, piper, ulei și zeama de la jumătate de lămîie.
Sosul se subțiază cu supă de pește și se toarnă peste știucă.
Se servește imediat.




Știucă cu Maioneză



ȘTIUCĂ CU MAIONEZĂ


Ingrediente

- 1 știucă mare
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- piper
- oțet
- 1 lămîie
- mărar tocat
- 1 linguriță de muștar
- 1 cană de ulei
- salată verde



Mod de preparare


Se curăță cartofii și morcovii, se pun într-un vas adînc cu
apă cît să-i acopere, se adaugă sare, piper boabe și se fierb
o jumătate de oră la foc potrivit.
Știuca se curăță de solzi, se golește de intestine și se spală
cu apă rece.
Se păstrează întreagă.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară și se lasă să stea cît
fierb legumele.
Se pune în vas lîngă cartofi, se mai adaugă apă caldă, se
fierbe la foc moale 20 de minute, după care se scoate peștele
cu atenție ca să nu se rupă și se așază pe un platou.
Din două gălbenușuri, 1 linguriță de muștar și o cană de ulei
se pregătește o maioneză consistentă, care se acrește cu zeama
de la o jumătate de lămîie și se toarnă peste peștele fiert.
Peștele se ornează cu felii de ou fiert tare, felii din morcovi și
cartofi.
Platou se înconjoară de frunze verzi de salată cînd se servește
peștele la masă.
Printre feliile de morcovi și cartofi se pun felii subțiri de lămîie.
Se acoperă garnitură cu mărar verde tocat fin.



Știucă cu Maioneză



ȘTIUCĂ CU MAIONEZĂ


Ingrediente

- 1 știucă mare
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- piper
- oțet
- 1 lămîie
- mărar tocat
- 1 linguriță de muștar
- 1 cană de ulei
- salată verde



Mod de preparare


Se curăță cartofii și morcovii, se pun într-un vas adînc cu
apă cît să-i acopere, se adaugă sare, piper boabe și se fierb
o jumătate de oră la foc potrivit.
Știuca se curăță de solzi, se golește de intestine și se spală
cu apă rece.
Se păstrează întreagă.
Se sărează pe dinăuntru și pe dinafară și se lasă să stea cît
fierb legumele.
Se pune în vas lîngă cartofi, se mai adaugă apă caldă, se
fierbe la foc moale 20 de minute, după care se scoate peștele
cu atenție ca să nu se rupă și se așază pe un platou.
Din două gălbenușuri, 1 linguriță de muștar și o cană de ulei
se pregătește o maioneză consistentă, care se acrește cu zeama
de la o jumătate de lămîie și se toarnă peste peștele fiert.
Peștele se ornează cu felii de ou fiert tare, felii din morcovi și
cartofi.
Platou se înconjoară de frunze verzi de salată cînd se servește
peștele la masă.
Printre feliile de morcovi și cartofi se pun felii subțiri de lămîie.
Se acoperă garnitură cu mărar verde tocat fin.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții