Mîncare de Mazăre Păstăi



MÎNCARE DE MAZĂRE PĂSTĂI


Ingrediente

- 1 kg mazăre păstăi
- sare
- 1 lingură de zahăr
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană supă de carne



Mod de preparare


Cureți păstăile de mazăre de codițe și de vîrfuri,
le speli cu apă rece și le pui să fiarbă în apă
care clocotește.
După o jumătate de oră, scoți mazărea și o scurgi.
O pui în cratiță cu ulei și supă de carne, sărezi,
și îndulcești cu o lingură de zahăr.
Fierbi acoperit 20 de minute, presari verdeață
tocată deasupra, clocotești încă puțin și tragi cratița
de pe foc.
Mîncarea o servești caldă, cu frigănele.



Mîncare de Mazăre Păstăi



MÎNCARE DE MAZĂRE PĂSTĂI


Ingrediente

- 1 kg mazăre păstăi
- sare
- 1 lingură de zahăr
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană supă de carne



Mod de preparare


Cureți păstăile de mazăre de codițe și de vîrfuri,
le speli cu apă rece și le pui să fiarbă în apă
care clocotește.
După o jumătate de oră, scoți mazărea și o scurgi.
O pui în cratiță cu ulei și supă de carne, sărezi,
și îndulcești cu o lingură de zahăr.
Fierbi acoperit 20 de minute, presari verdeață
tocată deasupra, clocotești încă puțin și tragi cratița
de pe foc.
Mîncarea o servești caldă, cu frigănele.



Mîncare de Bob Păstăi



MÎNCARE DE BOB PĂSTĂI


Ingrediente

- 1/2 kg bob păstăi tinere
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de bulion
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină



Mod de preparare


Alegi bobul de codițe, îl speli în apă caldă și-l pui
să fiarbă în apă care clocotește.
După un sfert de oră, arunci apa în care a fiert și-l
lași să stea în oală pînă cînd faci sosul.
Tai ceapa mărunt și o călești în ulei încins.
Stingi cu apă caldă, lași să fiarbă acoperit un sfert
de ceas, apoi adaugi făina și bulionul, amestecate
cu puțină apă rece.
Pui bobul să fiarbă în sos și lași focul moale.
Pui sare și verdeață tocată după o jumătate de ceas,
apoi tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea caldă.




Mîncare de Bob Păstăi



MÎNCARE DE BOB PĂSTĂI


Ingrediente

- 1/2 kg bob păstăi tinere
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 lingură de bulion
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină



Mod de preparare


Alegi bobul de codițe, îl speli în apă caldă și-l pui
să fiarbă în apă care clocotește.
După un sfert de oră, arunci apa în care a fiert și-l
lași să stea în oală pînă cînd faci sosul.
Tai ceapa mărunt și o călești în ulei încins.
Stingi cu apă caldă, lași să fiarbă acoperit un sfert
de ceas, apoi adaugi făina și bulionul, amestecate
cu puțină apă rece.
Pui bobul să fiarbă în sos și lași focul moale.
Pui sare și verdeață tocată după o jumătate de ceas,
apoi tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții