Pilaf cu Ghebe Uscate



PILAF CU GHEBE USCATE


Ingrediente

- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- 200 g ghebe uscate
- piper
- sare



Mod de preparare


Alegi orezul și-l speli cu apă rece, apoi îl pui să
stea în apă caldă.
Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești în ulei
fierbinte, lași să devină sticloasă, stingi cu apă
și pui peste ea orezu.
Pui cratița pe o tablă groasă, scuturi cît fierbe ca
să nu se prindă, sărezi și piperezi după cum
îți place.
Ghebele le speli, le pui să stea în apă caldă cîteva
ore și le fierbi la foc mic, cu apă cît să le acopere,
un sfert de ceas.
Arunci apa și pui ghebele peste sosul de ceapă
și orez și lași să fiarbă împreună pînă cînd se pot
consuma.
Mîncarea se servește rece, dar este bună și caldă.



Pilaf cu Ghebe Uscate



PILAF CU GHEBE USCATE


Ingrediente

- 1 ceașcă de orez
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ceapă
- 200 g ghebe uscate
- piper
- sare



Mod de preparare


Alegi orezul și-l speli cu apă rece, apoi îl pui să
stea în apă caldă.
Cureți ceapa, o toci mărunt și o călești în ulei
fierbinte, lași să devină sticloasă, stingi cu apă
și pui peste ea orezu.
Pui cratița pe o tablă groasă, scuturi cît fierbe ca
să nu se prindă, sărezi și piperezi după cum
îți place.
Ghebele le speli, le pui să stea în apă caldă cîteva
ore și le fierbi la foc mic, cu apă cît să le acopere,
un sfert de ceas.
Arunci apa și pui ghebele peste sosul de ceapă
și orez și lași să fiarbă împreună pînă cînd se pot
consuma.
Mîncarea se servește rece, dar este bună și caldă.



Mîncare de Mazăre Păstăi



MÎNCARE DE MAZĂRE PĂSTĂI


Ingrediente

- 1 kg mazăre păstăi
- sare
- 1 lingură de zahăr
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană supă de carne



Mod de preparare


Cureți păstăile de mazăre de codițe și de vîrfuri,
le speli cu apă rece și le pui să fiarbă în apă
care clocotește.
După o jumătate de oră, scoți mazărea și o scurgi.
O pui în cratiță cu ulei și supă de carne, sărezi,
și îndulcești cu o lingură de zahăr.
Fierbi acoperit 20 de minute, presari verdeață
tocată deasupra, clocotești încă puțin și tragi cratița
de pe foc.
Mîncarea o servești caldă, cu frigănele.



Mîncare de Mazăre Păstăi



MÎNCARE DE MAZĂRE PĂSTĂI


Ingrediente

- 1 kg mazăre păstăi
- sare
- 1 lingură de zahăr
- verdeață tocată
- 1 linguriță de făină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană supă de carne



Mod de preparare


Cureți păstăile de mazăre de codițe și de vîrfuri,
le speli cu apă rece și le pui să fiarbă în apă
care clocotește.
După o jumătate de oră, scoți mazărea și o scurgi.
O pui în cratiță cu ulei și supă de carne, sărezi,
și îndulcești cu o lingură de zahăr.
Fierbi acoperit 20 de minute, presari verdeață
tocată deasupra, clocotești încă puțin și tragi cratița
de pe foc.
Mîncarea o servești caldă, cu frigănele.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții