Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Imambaialdi de Vinete
IMAMBAIALDI DE VINETE
Ingrediente
- 4 vinete tinere
- 4 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină mică
- verdeață tocată
- usturoi
- 1 ardei gras
- sare
- făină
Mod de preparare
Tai codițele vinetelor, le despici în două pe lung fără
să le tai de tot.
Le clocotești în apă cu sare zece minute, le scoți și
le scurgi cu o greutate deasupra.
Tai ceapa mărunt și o călești în ulei mult, pui puțină
apă ca să nu se îngălbenească și stingi cu roșii decojite,
tăiate felii subțiri.
Scazi sosul cu sare și piper boabe, dacă-ți place.
Zarzavatul de supă îl tai fideluță și-l călești în puțin ulei,
îl sărezi și umpli cu el vinetele.
Vinetele le legi cu ață subțire și curată, dacă s-au desprins
jumătățile.
Le pui în sos și le fierbi acoperite cu o cană de supă sau
de apă caldă.
Dacă-ți rămîne zarzavat, îl pui să fiarbă lîngă vinete.
Sosul îl îngroși cu o linguriță de făină desfăcută în apă rece.
Fierbi trei sferturi de oră, cu cratiță pusă pe tablă groasă.
Servești mîncarea rece, cu verdeață deasupra, pusă să
clocotească în mîncare.
Imambaialdi de Vinete
IMAMBAIALDI DE VINETE
Ingrediente
- 4 vinete tinere
- 4 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină mică
- verdeață tocată
- usturoi
- 1 ardei gras
- sare
- făină
Mod de preparare
Tai codițele vinetelor, le despici în două pe lung fără
să le tai de tot.
Le clocotești în apă cu sare zece minute, le scoți și
le scurgi cu o greutate deasupra.
Tai ceapa mărunt și o călești în ulei mult, pui puțină
apă ca să nu se îngălbenească și stingi cu roșii decojite,
tăiate felii subțiri.
Scazi sosul cu sare și piper boabe, dacă-ți place.
Zarzavatul de supă îl tai fideluță și-l călești în puțin ulei,
îl sărezi și umpli cu el vinetele.
Vinetele le legi cu ață subțire și curată, dacă s-au desprins
jumătățile.
Le pui în sos și le fierbi acoperite cu o cană de supă sau
de apă caldă.
Dacă-ți rămîne zarzavat, îl pui să fiarbă lîngă vinete.
Sosul îl îngroși cu o linguriță de făină desfăcută în apă rece.
Fierbi trei sferturi de oră, cu cratiță pusă pe tablă groasă.
Servești mîncarea rece, cu verdeață deasupra, pusă să
clocotească în mîncare.
Imambaialdi de Dovlecei
IMAMBAIALDI DE DOVLECEI
Ingrediente
- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- 1 linguriță de făină
- verdeață
- usturoi
Mod de preparare
Cureți dovleceii de partea albă, îi speli și-i tai felii
groase de 2 cm.
Îi prăjești în ulei încins pînă îi înmoi bine, apoi îi
scoți pe o farfurie.
În uleiul rămas, călești cepele tocate mărunt pînă cînd
devin sticloase.
Stingi cu o lingură de bulion desfăcut în apă rece, pui
în sos dovleceii, pui și o linguriță de făină tot acum și
fierbi mîncarea la foc mic, cu sarea necesară.
După o jumătate de oră pui usturoi după gust, tocat
mărunt și verdeață tocată.
Mai lași zece minute, apoi tragi cratița de pe foc și
lași să se răcească.
Mîncarea o servești bine scăzută, rece și grasă, astfel
nu este bună.
Imambaialdi de Dovlecei
IMAMBAIALDI DE DOVLECEI
Ingrediente
- 4 dovlecei tineri
- 1 ceașcă de ulei
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- 1 linguriță de făină
- verdeață
- usturoi
Mod de preparare
Cureți dovleceii de partea albă, îi speli și-i tai felii
groase de 2 cm.
Îi prăjești în ulei încins pînă îi înmoi bine, apoi îi
scoți pe o farfurie.
În uleiul rămas, călești cepele tocate mărunt pînă cînd
devin sticloase.
Stingi cu o lingură de bulion desfăcut în apă rece, pui
în sos dovleceii, pui și o linguriță de făină tot acum și
fierbi mîncarea la foc mic, cu sarea necesară.
După o jumătate de oră pui usturoi după gust, tocat
mărunt și verdeață tocată.
Mai lași zece minute, apoi tragi cratița de pe foc și
lași să se răcească.
Mîncarea o servești bine scăzută, rece și grasă, astfel
nu este bună.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții