Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sarmale de Orez și Jumări Proaspete
SARMALE DE OREZ ȘI JUMĂRI PROASPETE
Ingrediente
- 1 cană de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 cepe
- mentă măcinată
- 1 lingură de bulion
- 100 g jumări proaspete
- 1 lingură untură de porc
- 1 varză murată
- 2 morcovi
Mod de preparare
Toci ceapa și o călești cu ulei fierbinte pînă cînd
devine sticloasă.
Pui în sosul de ceapă orezul ales și spălat și lași
să se aurească ușor.
Adaugi apă caldă ca să nu se ardă și lași să plesnească
bobul de orez.
Scoți într-un vas adînc, amesteci, jumări proaspete
tăiate mărunt, morcovi dați pe răzătoare, sare și o
linguriță de mentă pisată mărunt.
Din amestec faci sarmale învelite în foi de varză
murată, care a stat o oră n apă caldă.
Sarmalele le pui în cratiță cu pereți înalți cu apă caldă,
acoperite cu varză tocată și fierbi la foc mic două
ceasuri bune.
Scazi la cuptor și servești sarmale reci.
Sarmale de Orez și Jumări Proaspete
SARMALE DE OREZ ȘI JUMĂRI PROASPETE
Ingrediente
- 1 cană de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 cepe
- mentă măcinată
- 1 lingură de bulion
- 100 g jumări proaspete
- 1 lingură untură de porc
- 1 varză murată
- 2 morcovi
Mod de preparare
Toci ceapa și o călești cu ulei fierbinte pînă cînd
devine sticloasă.
Pui în sosul de ceapă orezul ales și spălat și lași
să se aurească ușor.
Adaugi apă caldă ca să nu se ardă și lași să plesnească
bobul de orez.
Scoți într-un vas adînc, amesteci, jumări proaspete
tăiate mărunt, morcovi dați pe răzătoare, sare și o
linguriță de mentă pisată mărunt.
Din amestec faci sarmale învelite în foi de varză
murată, care a stat o oră n apă caldă.
Sarmalele le pui în cratiță cu pereți înalți cu apă caldă,
acoperite cu varză tocată și fierbi la foc mic două
ceasuri bune.
Scazi la cuptor și servești sarmale reci.
Pilaf de Arpacaș cu Prune Afumate
PILAF DE ARPACAȘ CU PRUNE AFUMATE
Ingrediente
- 1 cană de arpacaș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- sare
- 1/2 kg prune
Mod de preparare
Lași prunele la înmuiat cîteva ceasuri bune
ca să-și piardă mirosul de fum, apoi arunci
apa și le pui să fiarbă în apă caldă.
Separat faci un sos de ceapă, pui peste el
arpacașul fiert și scurs, sărezi și pui boabe
de piper.
Lași să fiarbă arpacașul în sosul de ceapă și
adaugi prunele cu zeama în care au fiert,
după 20 de minute.
Pilaful îl servești cald.
Pilaf de Arpacaș cu Prune Afumate
PILAF DE ARPACAȘ CU PRUNE AFUMATE
Ingrediente
- 1 cană de arpacaș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- piper boabe
- sare
- 1/2 kg prune
Mod de preparare
Lași prunele la înmuiat cîteva ceasuri bune
ca să-și piardă mirosul de fum, apoi arunci
apa și le pui să fiarbă în apă caldă.
Separat faci un sos de ceapă, pui peste el
arpacașul fiert și scurs, sărezi și pui boabe
de piper.
Lași să fiarbă arpacașul în sosul de ceapă și
adaugi prunele cu zeama în care au fiert,
după 20 de minute.
Pilaful îl servești cald.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții