Sarmale de Orez în Frunze de Viță




SARMALE DE OREZ ÎN FRUNZE DE VIȚĂ


Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 cană de orez
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 2 - 3 roșii decojite
- verdeață tocată
- 1 l de borș proaspăt
- frunze de viță sau frunze de ștevie
- smîntînă
- 1 ou


Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele

Cureți zarzavatul și ceapa, le tai fideluță și le pui
să se călească cu o ceașcă de ulei.
Lași pînă cînd se înmoaie morcovii.
Scoți din ulei și pui orezul ales și spălat să se
călească ușor.
Cînd bobul de orez a înflorit, scoți orezul, îl pui
peste zarzavat și amesteci cu sare, piper măcinat,
roșii fără pieliță și tăiate felii subțiri, verdeață
tocată și un ou crud.
Frămînți amestecul cu mîna, apoi învelești sarmale
în foi de viță opărite cu apă clocotită.
Așezi sarmalele într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi
cu 1 litru de borș proaspăt și fierbi la foc moale o oră.
Scazi la cuptor și servești sarmalele calde, cu smîntînă.
Video cum se fac sarmalele

Sarmale de Orez în Frunze de Viță




SARMALE DE OREZ ÎN FRUNZE DE VIȚĂ


Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 cană de orez
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 2 - 3 roșii decojite
- verdeață tocată
- 1 l de borș proaspăt
- frunze de viță sau frunze de ștevie
- smîntînă
- 1 ou


Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele

Cureți zarzavatul și ceapa, le tai fideluță și le pui
să se călească cu o ceașcă de ulei.
Lași pînă cînd se înmoaie morcovii.
Scoți din ulei și pui orezul ales și spălat să se
călească ușor.
Cînd bobul de orez a înflorit, scoți orezul, îl pui
peste zarzavat și amesteci cu sare, piper măcinat,
roșii fără pieliță și tăiate felii subțiri, verdeață
tocată și un ou crud.
Frămînți amestecul cu mîna, apoi învelești sarmale
în foi de viță opărite cu apă clocotită.
Așezi sarmalele într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi
cu 1 litru de borș proaspăt și fierbi la foc moale o oră.
Scazi la cuptor și servești sarmalele calde, cu smîntînă.
Video cum se fac sarmalele

Sarmale de Orez și Jumări Proaspete



SARMALE DE OREZ ȘI JUMĂRI PROASPETE


Ingrediente

- 1 cană de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 cepe
- mentă măcinată
- 1 lingură de bulion
- 100 g jumări proaspete
- 1 lingură untură de porc
- 1 varză murată
- 2 morcovi



Mod de preparare


Toci ceapa și o călești cu ulei fierbinte pînă cînd
devine sticloasă.
Pui în sosul de ceapă orezul ales și spălat și lași
să se aurească ușor.
Adaugi apă caldă ca să nu se ardă și lași să plesnească
bobul de orez.
Scoți într-un vas adînc, amesteci, jumări proaspete
tăiate mărunt, morcovi dați pe răzătoare, sare și o
linguriță de mentă pisată mărunt.
Din amestec faci sarmale învelite în foi de varză
murată, care a stat o oră n apă caldă.
Sarmalele le pui în cratiță cu pereți înalți cu apă caldă,
acoperite cu varză tocată și fierbi la foc mic două
ceasuri bune.
Scazi la cuptor și servești sarmale reci.



Sarmale de Orez și Jumări Proaspete



SARMALE DE OREZ ȘI JUMĂRI PROASPETE


Ingrediente

- 1 cană de orez
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 cepe
- mentă măcinată
- 1 lingură de bulion
- 100 g jumări proaspete
- 1 lingură untură de porc
- 1 varză murată
- 2 morcovi



Mod de preparare


Toci ceapa și o călești cu ulei fierbinte pînă cînd
devine sticloasă.
Pui în sosul de ceapă orezul ales și spălat și lași
să se aurească ușor.
Adaugi apă caldă ca să nu se ardă și lași să plesnească
bobul de orez.
Scoți într-un vas adînc, amesteci, jumări proaspete
tăiate mărunt, morcovi dați pe răzătoare, sare și o
linguriță de mentă pisată mărunt.
Din amestec faci sarmale învelite în foi de varză
murată, care a stat o oră n apă caldă.
Sarmalele le pui în cratiță cu pereți înalți cu apă caldă,
acoperite cu varză tocată și fierbi la foc mic două
ceasuri bune.
Scazi la cuptor și servești sarmale reci.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții