Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Sarmale de Urdă cu Mărar
SARMALE DE URDĂ CU MĂRAR
Ingrediente
- 1/2 kg de urdă
- verdeață tocată
- 4 linguri de mărar tocat
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de pesmet
- sare
- 1 ceapă
- frunză de viță
- 1 lingură de bulion
Mod de preparare
Frămînți urda cu mărar tocat, sare, o lingură de ulei,
o ceapă călită și un ou crud.
Amesteci cu sare după gust, pui o lingură de pesmet
dacă amestecul nu este prea legat și înfășori sarmale
în foi de viță opărite în apă clocotită.
Sarmalele le pui să fiarbă cu apă caldă în care ai
desfăcut o lingură de bulion și pătrunjel tocat.
Lași focul mic și fierbi un ceas, apoi scazi un sfert
de oră la cuptor.
Servești sarmalele calde, cu smîntînă deasupra.
Sarmale de Urdă cu Mărar
SARMALE DE URDĂ CU MĂRAR
Ingrediente
- 1/2 kg de urdă
- verdeață tocată
- 4 linguri de mărar tocat
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de pesmet
- sare
- 1 ceapă
- frunză de viță
- 1 lingură de bulion
Mod de preparare
Frămînți urda cu mărar tocat, sare, o lingură de ulei,
o ceapă călită și un ou crud.
Amesteci cu sare după gust, pui o lingură de pesmet
dacă amestecul nu este prea legat și înfășori sarmale
în foi de viță opărite în apă clocotită.
Sarmalele le pui să fiarbă cu apă caldă în care ai
desfăcut o lingură de bulion și pătrunjel tocat.
Lași focul mic și fierbi un ceas, apoi scazi un sfert
de oră la cuptor.
Servești sarmalele calde, cu smîntînă deasupra.
Sarmale de Orez în Frunze de Viță
SARMALE DE OREZ ÎN FRUNZE DE VIȚĂ
Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 cană de orez
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 2 - 3 roșii decojite
- verdeață tocată
- 1 l de borș proaspăt
- frunze de viță sau frunze de ștevie
- smîntînă
- 1 ou
Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele
Cureți zarzavatul și ceapa, le tai fideluță și le pui
să se călească cu o ceașcă de ulei.
Lași pînă cînd se înmoaie morcovii.
Scoți din ulei și pui orezul ales și spălat să se
călească ușor.
Cînd bobul de orez a înflorit, scoți orezul, îl pui
peste zarzavat și amesteci cu sare, piper măcinat,
roșii fără pieliță și tăiate felii subțiri, verdeață
tocată și un ou crud.
Frămînți amestecul cu mîna, apoi învelești sarmale
în foi de viță opărite cu apă clocotită.
Așezi sarmalele într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi
cu 1 litru de borș proaspăt și fierbi la foc moale o oră.
Scazi la cuptor și servești sarmalele calde, cu smîntînă.
Video cum se fac sarmalele
Sarmale de Orez în Frunze de Viță
SARMALE DE OREZ ÎN FRUNZE DE VIȚĂ
Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 cană de orez
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină
- 2 - 3 roșii decojite
- verdeață tocată
- 1 l de borș proaspăt
- frunze de viță sau frunze de ștevie
- smîntînă
- 1 ou
Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele
Cureți zarzavatul și ceapa, le tai fideluță și le pui
să se călească cu o ceașcă de ulei.
Lași pînă cînd se înmoaie morcovii.
Scoți din ulei și pui orezul ales și spălat să se
călească ușor.
Cînd bobul de orez a înflorit, scoți orezul, îl pui
peste zarzavat și amesteci cu sare, piper măcinat,
roșii fără pieliță și tăiate felii subțiri, verdeață
tocată și un ou crud.
Frămînți amestecul cu mîna, apoi învelești sarmale
în foi de viță opărite cu apă clocotită.
Așezi sarmalele într-o cratiță cu pereți înalți, acoperi
cu 1 litru de borș proaspăt și fierbi la foc moale o oră.
Scazi la cuptor și servești sarmalele calde, cu smîntînă.
Video cum se fac sarmalele
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții