Ștevie cu Unt



ȘTEVIE CU UNT


Ingrediente


- 1 kg ștevie
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se curăță ștevia de nervurile tari, se spală în mai multe
ape și se toacă mărunt.
Înmoi untul pe foc, tai ștevia șuvițe groase de 1 - 2 cm
și o înmoi în unt, amestecînd ca să nu se prindă.
Cînd ștevia s-a înmuiat, adaugi apă caldă și lași să fiarbă
încet.
După o jumătate de ceas, adaugi făina desfăcută în
lapte dulce și sarea necesară.
Tot acum pui și felii subțiri de lămîie, fără coajă și lași
mîncarea să scadă pînă cînd arată ca un piureu.
Servești mîncarea caldă, cu omlete sau cu garnitură de
resturi de carne trase în unt.



Ștevie cu Unt



ȘTEVIE CU UNT


Ingrediente


- 1 kg ștevie
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se curăță ștevia de nervurile tari, se spală în mai multe
ape și se toacă mărunt.
Înmoi untul pe foc, tai ștevia șuvițe groase de 1 - 2 cm
și o înmoi în unt, amestecînd ca să nu se prindă.
Cînd ștevia s-a înmuiat, adaugi apă caldă și lași să fiarbă
încet.
După o jumătate de ceas, adaugi făina desfăcută în
lapte dulce și sarea necesară.
Tot acum pui și felii subțiri de lămîie, fără coajă și lași
mîncarea să scadă pînă cînd arată ca un piureu.
Servești mîncarea caldă, cu omlete sau cu garnitură de
resturi de carne trase în unt.



Legume Umplute Asortate



LEGUME UMPLUTE ASORTATE


Ingrediente

- 4 - 5 gulii
- 4- 5 țeline
- 4 - 5 roșii
- 4 - 5 ardei grași
- 6 dovlecei mici
- 1/2 suc de roșii
- 4 cepe
- 1 cană de orez
- 1 țelină
- 4 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 cană de ulei
- 1 l de borș
- 3 - 4 crenguțe de busuioc
- frunze de viță

Mod de preparare

Cureți guliile, țelinele și dovleceii de coajă și le golești pe
toate cu vîrful unui cuțit acuțit.
Le speli și le lași să se scurgă.
La fel procedezi cu ardeii și roșiile.
Păstrezi miezul de la țeline, gulii și roșii, îl toci mărunt și-l
călești împreună cu morcovii dați pe răzătoare și cepele tocate.
După gust, poți pune rădăcini de pătrunjel date pe răzătoare.
Lucrezi într-o cratiță smălțuită mai mare.
Cînd toate s-au înmuiat, sărezi și piperezi amestecul cît îți place.
În puțin ulei pui să se călească orezul ales și spălat bine, îl lași
să înflorească în ulei și-l adaugi la legumele călite.
Frămînți cu mîna amestecul și umpli legumele pe rînd.
Iei o oală adîncă, o ungi cu ulei, pui pe fundul oalei țelinele,
continui cu guliile, apoi cu sarmalele pe care le faci în foi de
viță de vie, pui ardeii umpluți și dovleceii și termini cu roșiile.
În amestecul de legume și orezul pui jumătate de litru de suc de
roșii, ca să nu se întărească orezul fiert.
Între straturile de legume, pui crenguțe de busuioc, acoperi
cu apă caldă și borș proaspăt, pui sare și fierbi la foc potrivit
două ceasuri.
Servești legumele reci, asortîndu-le după placul fiecăruia.


Legume Umplute Asortate



LEGUME UMPLUTE ASORTATE


Ingrediente

- 4 - 5 gulii
- 4- 5 țeline
- 4 - 5 roșii
- 4 - 5 ardei grași
- 6 dovlecei mici
- 1/2 suc de roșii
- 4 cepe
- 1 cană de orez
- 1 țelină
- 4 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 cană de ulei
- 1 l de borș
- 3 - 4 crenguțe de busuioc
- frunze de viță

Mod de preparare

Cureți guliile, țelinele și dovleceii de coajă și le golești pe
toate cu vîrful unui cuțit acuțit.
Le speli și le lași să se scurgă.
La fel procedezi cu ardeii și roșiile.
Păstrezi miezul de la țeline, gulii și roșii, îl toci mărunt și-l
călești împreună cu morcovii dați pe răzătoare și cepele tocate.
După gust, poți pune rădăcini de pătrunjel date pe răzătoare.
Lucrezi într-o cratiță smălțuită mai mare.
Cînd toate s-au înmuiat, sărezi și piperezi amestecul cît îți place.
În puțin ulei pui să se călească orezul ales și spălat bine, îl lași
să înflorească în ulei și-l adaugi la legumele călite.
Frămînți cu mîna amestecul și umpli legumele pe rînd.
Iei o oală adîncă, o ungi cu ulei, pui pe fundul oalei țelinele,
continui cu guliile, apoi cu sarmalele pe care le faci în foi de
viță de vie, pui ardeii umpluți și dovleceii și termini cu roșiile.
În amestecul de legume și orezul pui jumătate de litru de suc de
roșii, ca să nu se întărească orezul fiert.
Între straturile de legume, pui crenguțe de busuioc, acoperi
cu apă caldă și borș proaspăt, pui sare și fierbi la foc potrivit
două ceasuri.
Servești legumele reci, asortîndu-le după placul fiecăruia.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții