Legume Umplute Asortate



LEGUME UMPLUTE ASORTATE


Ingrediente

- 4 - 5 gulii
- 4- 5 țeline
- 4 - 5 roșii
- 4 - 5 ardei grași
- 6 dovlecei mici
- 1/2 suc de roșii
- 4 cepe
- 1 cană de orez
- 1 țelină
- 4 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 cană de ulei
- 1 l de borș
- 3 - 4 crenguțe de busuioc
- frunze de viță

Mod de preparare

Cureți guliile, țelinele și dovleceii de coajă și le golești pe
toate cu vîrful unui cuțit acuțit.
Le speli și le lași să se scurgă.
La fel procedezi cu ardeii și roșiile.
Păstrezi miezul de la țeline, gulii și roșii, îl toci mărunt și-l
călești împreună cu morcovii dați pe răzătoare și cepele tocate.
După gust, poți pune rădăcini de pătrunjel date pe răzătoare.
Lucrezi într-o cratiță smălțuită mai mare.
Cînd toate s-au înmuiat, sărezi și piperezi amestecul cît îți place.
În puțin ulei pui să se călească orezul ales și spălat bine, îl lași
să înflorească în ulei și-l adaugi la legumele călite.
Frămînți cu mîna amestecul și umpli legumele pe rînd.
Iei o oală adîncă, o ungi cu ulei, pui pe fundul oalei țelinele,
continui cu guliile, apoi cu sarmalele pe care le faci în foi de
viță de vie, pui ardeii umpluți și dovleceii și termini cu roșiile.
În amestecul de legume și orezul pui jumătate de litru de suc de
roșii, ca să nu se întărească orezul fiert.
Între straturile de legume, pui crenguțe de busuioc, acoperi
cu apă caldă și borș proaspăt, pui sare și fierbi la foc potrivit
două ceasuri.
Servești legumele reci, asortîndu-le după placul fiecăruia.


Legume Umplute Asortate



LEGUME UMPLUTE ASORTATE


Ingrediente

- 4 - 5 gulii
- 4- 5 țeline
- 4 - 5 roșii
- 4 - 5 ardei grași
- 6 dovlecei mici
- 1/2 suc de roșii
- 4 cepe
- 1 cană de orez
- 1 țelină
- 4 morcovi
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 cană de ulei
- 1 l de borș
- 3 - 4 crenguțe de busuioc
- frunze de viță

Mod de preparare

Cureți guliile, țelinele și dovleceii de coajă și le golești pe
toate cu vîrful unui cuțit acuțit.
Le speli și le lași să se scurgă.
La fel procedezi cu ardeii și roșiile.
Păstrezi miezul de la țeline, gulii și roșii, îl toci mărunt și-l
călești împreună cu morcovii dați pe răzătoare și cepele tocate.
După gust, poți pune rădăcini de pătrunjel date pe răzătoare.
Lucrezi într-o cratiță smălțuită mai mare.
Cînd toate s-au înmuiat, sărezi și piperezi amestecul cît îți place.
În puțin ulei pui să se călească orezul ales și spălat bine, îl lași
să înflorească în ulei și-l adaugi la legumele călite.
Frămînți cu mîna amestecul și umpli legumele pe rînd.
Iei o oală adîncă, o ungi cu ulei, pui pe fundul oalei țelinele,
continui cu guliile, apoi cu sarmalele pe care le faci în foi de
viță de vie, pui ardeii umpluți și dovleceii și termini cu roșiile.
În amestecul de legume și orezul pui jumătate de litru de suc de
roșii, ca să nu se întărească orezul fiert.
Între straturile de legume, pui crenguțe de busuioc, acoperi
cu apă caldă și borș proaspăt, pui sare și fierbi la foc potrivit
două ceasuri.
Servești legumele reci, asortîndu-le după placul fiecăruia.


Sarmale de Urdă cu Mărar




SARMALE DE URDĂ CU MĂRAR


Ingrediente

- 1/2 kg de urdă
- verdeață tocată
- 4 linguri de mărar tocat
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de pesmet
- sare
- 1 ceapă
- frunză de viță
- 1 lingură de bulion


Mod de preparare


Frămînți urda cu mărar tocat, sare, o lingură de ulei,
o ceapă călită și un ou crud.
Amesteci cu sare după gust, pui o lingură de pesmet
dacă amestecul nu este prea legat și înfășori sarmale
în foi de viță opărite în apă clocotită.
Sarmalele le pui să fiarbă cu apă caldă în care ai
desfăcut o lingură de bulion și pătrunjel tocat.
Lași focul mic și fierbi un ceas, apoi scazi un sfert
de oră la cuptor.
Servești sarmalele calde, cu smîntînă deasupra.



Sarmale de Urdă cu Mărar




SARMALE DE URDĂ CU MĂRAR


Ingrediente

- 1/2 kg de urdă
- verdeață tocată
- 4 linguri de mărar tocat
- 1 ou
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură de pesmet
- sare
- 1 ceapă
- frunză de viță
- 1 lingură de bulion


Mod de preparare


Frămînți urda cu mărar tocat, sare, o lingură de ulei,
o ceapă călită și un ou crud.
Amesteci cu sare după gust, pui o lingură de pesmet
dacă amestecul nu este prea legat și înfășori sarmale
în foi de viță opărite în apă clocotită.
Sarmalele le pui să fiarbă cu apă caldă în care ai
desfăcut o lingură de bulion și pătrunjel tocat.
Lași focul mic și fierbi un ceas, apoi scazi un sfert
de oră la cuptor.
Servești sarmalele calde, cu smîntînă deasupra.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții