Varză Felii cu Smîntînă




VARZĂ FELII CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 varză mare albă
- 4 linguri de făină
- sare
- 2 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de smîntînă




Mod de preparare


Cureți varza de foile veștede de deasupra, o tai felii
groase și pui feliile în apă care clocotește.
La fiert, pui și sare, și lași un sfert de oră la foc mic.
Scoți varza, o scurgi, apoi treci fiecare felie prin făină,
apoi prin ou și din nou prin făină.
Prăjești în ulei fierbinte, scoți feliile de varză pe un
platou și servești imediat, acoperite cu smîntînă
proaspătă, din belșug.




Varză Felii cu Smîntînă




VARZĂ FELII CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 varză mare albă
- 4 linguri de făină
- sare
- 2 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de smîntînă




Mod de preparare


Cureți varza de foile veștede de deasupra, o tai felii
groase și pui feliile în apă care clocotește.
La fiert, pui și sare, și lași un sfert de oră la foc mic.
Scoți varza, o scurgi, apoi treci fiecare felie prin făină,
apoi prin ou și din nou prin făină.
Prăjești în ulei fierbinte, scoți feliile de varză pe un
platou și servești imediat, acoperite cu smîntînă
proaspătă, din belșug.




Ștevie cu Unt



ȘTEVIE CU UNT


Ingrediente


- 1 kg ștevie
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se curăță ștevia de nervurile tari, se spală în mai multe
ape și se toacă mărunt.
Înmoi untul pe foc, tai ștevia șuvițe groase de 1 - 2 cm
și o înmoi în unt, amestecînd ca să nu se prindă.
Cînd ștevia s-a înmuiat, adaugi apă caldă și lași să fiarbă
încet.
După o jumătate de ceas, adaugi făina desfăcută în
lapte dulce și sarea necesară.
Tot acum pui și felii subțiri de lămîie, fără coajă și lași
mîncarea să scadă pînă cînd arată ca un piureu.
Servești mîncarea caldă, cu omlete sau cu garnitură de
resturi de carne trase în unt.



Ștevie cu Unt



ȘTEVIE CU UNT


Ingrediente


- 1 kg ștevie
- 2 linguri de unt
- 1 ceașcă de lapte
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1/2 lămîie



Mod de preparare


Se curăță ștevia de nervurile tari, se spală în mai multe
ape și se toacă mărunt.
Înmoi untul pe foc, tai ștevia șuvițe groase de 1 - 2 cm
și o înmoi în unt, amestecînd ca să nu se prindă.
Cînd ștevia s-a înmuiat, adaugi apă caldă și lași să fiarbă
încet.
După o jumătate de ceas, adaugi făina desfăcută în
lapte dulce și sarea necesară.
Tot acum pui și felii subțiri de lămîie, fără coajă și lași
mîncarea să scadă pînă cînd arată ca un piureu.
Servești mîncarea caldă, cu omlete sau cu garnitură de
resturi de carne trase în unt.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții