Pere cu Macaroane



PERE CU MACAROANE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 4 linguri de zahăr
- 6 linguri de apă rece
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 100 g nuci
- 2 portocale
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
- sare
- 300 g macaroane
- zahăr vanilat


Mod de preparare


Alegi pere coapte, le speli și le cureți de coajă, le tai felii
și le pui să fiarbă într-un sirop ( care clocotește pe foc )
făcut din șase linguri de apă și patru linguri de zahăr.
Le ții două minute, apoi le scoți și le lași pe o farfurie.
Fierbi macaroanele în apă cu sare, le scurgi și le speli cu
apă rece.
Le pui la mijlocul unui platou, le acoperi cu nucile date
prin mașină de tocat în amestec cu zahăr după gust și puțină
sare.
Înconjori macaroanele cu feliile de pere fierte în sirop de
zahăr, alternezi perele cu felii de portocală.
Îngroși siropul pe foc cu zahăr vanilat, torni peste macaroane
și fructe, dai la rece.
Dacă siropul este prea puțin, adaugi la fiert un păhărel de
lapte și îngroși cu un praf de făină.
Siropul îl fierbi încet pînă cînd se îngroașă.
Mîncarea se servește rece.




Pere cu Macaroane



PERE CU MACAROANE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 4 linguri de zahăr
- 6 linguri de apă rece
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 100 g nuci
- 2 portocale
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
- sare
- 300 g macaroane
- zahăr vanilat


Mod de preparare


Alegi pere coapte, le speli și le cureți de coajă, le tai felii
și le pui să fiarbă într-un sirop ( care clocotește pe foc )
făcut din șase linguri de apă și patru linguri de zahăr.
Le ții două minute, apoi le scoți și le lași pe o farfurie.
Fierbi macaroanele în apă cu sare, le scurgi și le speli cu
apă rece.
Le pui la mijlocul unui platou, le acoperi cu nucile date
prin mașină de tocat în amestec cu zahăr după gust și puțină
sare.
Înconjori macaroanele cu feliile de pere fierte în sirop de
zahăr, alternezi perele cu felii de portocală.
Îngroși siropul pe foc cu zahăr vanilat, torni peste macaroane
și fructe, dai la rece.
Dacă siropul este prea puțin, adaugi la fiert un păhărel de
lapte și îngroși cu un praf de făină.
Siropul îl fierbi încet pînă cînd se îngroașă.
Mîncarea se servește rece.




Pere Delicioase



PERE DELICIOASE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 1 linguriță de făină
- 4 linguri de zahăr
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de unt
- 1/2 linguriță de sare


Mod de preparare


Cureți perele de coajă, le cureți de miezul tare și
de semințe și le așezi una lîngă alta într-o cratiță
smîlțuită în care ai pus două linguri de unt.
Cînd perele s-au înmuiat, scoți cratița din cuptor
și pui deasupra lor un sos făcut dintr-o ceașcă de
apă caldă, o linguriță de făină, un păhărel de vin
alb, sare și zahăr ars.
Sosul îl amesteci bine și-l torni peste pere.
Lași să scadă un sfert de oră la cuptor și servești
mîncarea caldă.



Pere Delicioase



PERE DELICIOASE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 1 linguriță de făină
- 4 linguri de zahăr
- 1 păhărel de vin alb
- 2 linguri de unt
- 1/2 linguriță de sare


Mod de preparare


Cureți perele de coajă, le cureți de miezul tare și
de semințe și le așezi una lîngă alta într-o cratiță
smîlțuită în care ai pus două linguri de unt.
Cînd perele s-au înmuiat, scoți cratița din cuptor
și pui deasupra lor un sos făcut dintr-o ceașcă de
apă caldă, o linguriță de făină, un păhărel de vin
alb, sare și zahăr ars.
Sosul îl amesteci bine și-l torni peste pere.
Lași să scadă un sfert de oră la cuptor și servești
mîncarea caldă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții