Perișoare cu Stafide



PERIȘOARE CU STAFIDE

Ingrediente

- 300 g carne tocată de miel
- 1 ou
- 1 felie de pîine
- verdeață tocată
- sare
- 1 ceapă tocată
- 1 ceașcă de ulei
- 150 g de stafide
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Carnea o amesteci cu ou, verdeață tocată, miezul
de la pîine fărîmițat bine, sare și o ceapă tăiată
mărunt.
Din amestec faci perișoare pe care le dai prin făină
și le prăjești în ulei fierbinte.
Separat faci un sos din uleiul rămas, un pahar de cin
alb, sare și o lingură de zahăr.
Fierbi sosul cu stafidele curățate și spălate bine un
sfert de ceas, după care pui perișoarele să clocotească
în sos.
Lași să dea în clocot, apoi tragi cratița de pe foc și
servești mînarea caldă.




Perișoare cu Stafide



PERIȘOARE CU STAFIDE

Ingrediente

- 300 g carne tocată de miel
- 1 ou
- 1 felie de pîine
- verdeață tocată
- sare
- 1 ceapă tocată
- 1 ceașcă de ulei
- 150 g de stafide
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de zahăr


Mod de preparare

Carnea o amesteci cu ou, verdeață tocată, miezul
de la pîine fărîmițat bine, sare și o ceapă tăiată
mărunt.
Din amestec faci perișoare pe care le dai prin făină
și le prăjești în ulei fierbinte.
Separat faci un sos din uleiul rămas, un pahar de cin
alb, sare și o lingură de zahăr.
Fierbi sosul cu stafidele curățate și spălate bine un
sfert de ceas, după care pui perișoarele să clocotească
în sos.
Lași să dea în clocot, apoi tragi cratița de pe foc și
servești mînarea caldă.




Pere cu Macaroane



PERE CU MACAROANE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 4 linguri de zahăr
- 6 linguri de apă rece
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 100 g nuci
- 2 portocale
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
- sare
- 300 g macaroane
- zahăr vanilat


Mod de preparare


Alegi pere coapte, le speli și le cureți de coajă, le tai felii
și le pui să fiarbă într-un sirop ( care clocotește pe foc )
făcut din șase linguri de apă și patru linguri de zahăr.
Le ții două minute, apoi le scoți și le lași pe o farfurie.
Fierbi macaroanele în apă cu sare, le scurgi și le speli cu
apă rece.
Le pui la mijlocul unui platou, le acoperi cu nucile date
prin mașină de tocat în amestec cu zahăr după gust și puțină
sare.
Înconjori macaroanele cu feliile de pere fierte în sirop de
zahăr, alternezi perele cu felii de portocală.
Îngroși siropul pe foc cu zahăr vanilat, torni peste macaroane
și fructe, dai la rece.
Dacă siropul este prea puțin, adaugi la fiert un păhărel de
lapte și îngroși cu un praf de făină.
Siropul îl fierbi încet pînă cînd se îngroașă.
Mîncarea se servește rece.




Pere cu Macaroane



PERE CU MACAROANE


Ingrediente

- 1 kg pere
- 4 linguri de zahăr
- 6 linguri de apă rece
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 100 g nuci
- 2 portocale
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
- sare
- 300 g macaroane
- zahăr vanilat


Mod de preparare


Alegi pere coapte, le speli și le cureți de coajă, le tai felii
și le pui să fiarbă într-un sirop ( care clocotește pe foc )
făcut din șase linguri de apă și patru linguri de zahăr.
Le ții două minute, apoi le scoți și le lași pe o farfurie.
Fierbi macaroanele în apă cu sare, le scurgi și le speli cu
apă rece.
Le pui la mijlocul unui platou, le acoperi cu nucile date
prin mașină de tocat în amestec cu zahăr după gust și puțină
sare.
Înconjori macaroanele cu feliile de pere fierte în sirop de
zahăr, alternezi perele cu felii de portocală.
Îngroși siropul pe foc cu zahăr vanilat, torni peste macaroane
și fructe, dai la rece.
Dacă siropul este prea puțin, adaugi la fiert un păhărel de
lapte și îngroși cu un praf de făină.
Siropul îl fierbi încet pînă cînd se îngroașă.
Mîncarea se servește rece.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții