Carne de Miel cu Sos Acru



CARNE DE MIEL CU SOS ACRU


Ingrediente

- 1 kg costiță de miel
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte dulce
- piper măcinat
- 1/2 lămîie
- verdeață



Mod de preparare


Cureți carnea și o tai bucăți, apoi o aurești în unt.
Scoți carnea și în uleiul rămas călești o ceapă mare
tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui bucățile de carne
în sos și acoperi cu apă caldă.
Fierbi o jumătate de oră.
Pe foc mic faci o ciulama din unt, făină și lapte dulce,
lași să fiarbă zece minute, apoi pui ciulamaua peste
carne.
Acrești cu zeama de la jumătate de lămîie și mai sărezi
mîncarea după gust.
Mai fierbi un sfert de oră și tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea foarte caldă, cu verdeață tocată
deasupra și cu piper măcinat după gust, pus direct
în farfurie.


Carne de Miel cu Sos Acru



CARNE DE MIEL CU SOS ACRU


Ingrediente

- 1 kg costiță de miel
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte dulce
- piper măcinat
- 1/2 lămîie
- verdeață



Mod de preparare


Cureți carnea și o tai bucăți, apoi o aurești în unt.
Scoți carnea și în uleiul rămas călești o ceapă mare
tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui bucățile de carne
în sos și acoperi cu apă caldă.
Fierbi o jumătate de oră.
Pe foc mic faci o ciulama din unt, făină și lapte dulce,
lași să fiarbă zece minute, apoi pui ciulamaua peste
carne.
Acrești cu zeama de la jumătate de lămîie și mai sărezi
mîncarea după gust.
Mai fierbi un sfert de oră și tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea foarte caldă, cu verdeață tocată
deasupra și cu piper măcinat după gust, pus direct
în farfurie.


Carne de Miel cu Frunze de Măcriș



CARNE DE MIEL CU FRUNZE DE MĂCRIȘ


Ingrediente

- 1/2 kg carne de miel
- 1 kg de frunze de măcriș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Cureți carnea, o tai felii și o prăjești în ulei.
O acoperi cu apă caldă și o fierbi la foc mic.
Frunza de măcriș o cureți de codițe, o speli
în apă rece și o toci mărunt.
O opărești cinci minute cu apă clocotită, după
care o scurgi și o pui peste carne.
Fierbi încet pînă cînd mîncarea este aproape gata.
Faci un sos din apă caldă, făină și o lingură de
bulion, sărezi mîncarea, pui sosul deasupra și mai
fierbi 20 de minute.
Tragi cratița de pe foc și servești mîncarea caldă.




Carne de Miel cu Frunze de Măcriș



CARNE DE MIEL CU FRUNZE DE MĂCRIȘ


Ingrediente

- 1/2 kg carne de miel
- 1 kg de frunze de măcriș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de bulion



Mod de preparare


Cureți carnea, o tai felii și o prăjești în ulei.
O acoperi cu apă caldă și o fierbi la foc mic.
Frunza de măcriș o cureți de codițe, o speli
în apă rece și o toci mărunt.
O opărești cinci minute cu apă clocotită, după
care o scurgi și o pui peste carne.
Fierbi încet pînă cînd mîncarea este aproape gata.
Faci un sos din apă caldă, făină și o lingură de
bulion, sărezi mîncarea, pui sosul deasupra și mai
fierbi 20 de minute.
Tragi cratița de pe foc și servești mîncarea caldă.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții