Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Carne de Miel cu Sos Acru
CARNE DE MIEL CU SOS ACRU
Ingrediente
- 1 kg costiță de miel
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte dulce
- piper măcinat
- 1/2 lămîie
- verdeață
Mod de preparare
Cureți carnea și o tai bucăți, apoi o aurești în unt.
Scoți carnea și în uleiul rămas călești o ceapă mare
tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui bucățile de carne
în sos și acoperi cu apă caldă.
Fierbi o jumătate de oră.
Pe foc mic faci o ciulama din unt, făină și lapte dulce,
lași să fiarbă zece minute, apoi pui ciulamaua peste
carne.
Acrești cu zeama de la jumătate de lămîie și mai sărezi
mîncarea după gust.
Mai fierbi un sfert de oră și tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea foarte caldă, cu verdeață tocată
deasupra și cu piper măcinat după gust, pus direct
în farfurie.
Carne de Miel cu Sos Acru
CARNE DE MIEL CU SOS ACRU
Ingrediente
- 1 kg costiță de miel
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte dulce
- piper măcinat
- 1/2 lămîie
- verdeață
Mod de preparare
Cureți carnea și o tai bucăți, apoi o aurești în unt.
Scoți carnea și în uleiul rămas călești o ceapă mare
tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui bucățile de carne
în sos și acoperi cu apă caldă.
Fierbi o jumătate de oră.
Pe foc mic faci o ciulama din unt, făină și lapte dulce,
lași să fiarbă zece minute, apoi pui ciulamaua peste
carne.
Acrești cu zeama de la jumătate de lămîie și mai sărezi
mîncarea după gust.
Mai fierbi un sfert de oră și tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea foarte caldă, cu verdeață tocată
deasupra și cu piper măcinat după gust, pus direct
în farfurie.
Carne de Miel cu Frunze de Măcriș
CARNE DE MIEL CU FRUNZE DE MĂCRIȘ
Ingrediente
- 1/2 kg carne de miel
- 1 kg de frunze de măcriș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de bulion
Mod de preparare
Cureți carnea, o tai felii și o prăjești în ulei.
O acoperi cu apă caldă și o fierbi la foc mic.
Frunza de măcriș o cureți de codițe, o speli
în apă rece și o toci mărunt.
O opărești cinci minute cu apă clocotită, după
care o scurgi și o pui peste carne.
Fierbi încet pînă cînd mîncarea este aproape gata.
Faci un sos din apă caldă, făină și o lingură de
bulion, sărezi mîncarea, pui sosul deasupra și mai
fierbi 20 de minute.
Tragi cratița de pe foc și servești mîncarea caldă.
Carne de Miel cu Frunze de Măcriș
CARNE DE MIEL CU FRUNZE DE MĂCRIȘ
Ingrediente
- 1/2 kg carne de miel
- 1 kg de frunze de măcriș
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- sare
- 1 lingură de bulion
Mod de preparare
Cureți carnea, o tai felii și o prăjești în ulei.
O acoperi cu apă caldă și o fierbi la foc mic.
Frunza de măcriș o cureți de codițe, o speli
în apă rece și o toci mărunt.
O opărești cinci minute cu apă clocotită, după
care o scurgi și o pui peste carne.
Fierbi încet pînă cînd mîncarea este aproape gata.
Faci un sos din apă caldă, făină și o lingură de
bulion, sărezi mîncarea, pui sosul deasupra și mai
fierbi 20 de minute.
Tragi cratița de pe foc și servești mîncarea caldă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții