Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Carne de Miel cu Ștevie
CARNE DE MIEL CU ȘTEVIE
Ingrediente
- 1 kg ștevie
- 1 kg carne de miel
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță de făină
Mod de preparare
Cureți 1 kg de costiță de miel și o tai bucăți, pe care
le aurești în unt cald.
Acoperi cu apă caldă cînd carnea s-a rumenit ușor
și fierbi la foc mic.
Speli ștevia cu multă apă rece, o cureți de nervurile
tari și o clocotești în apă cu sare, cinci minute.
O scoți și o toci mărunt, apoi o pui peste carne.
Adaugi o cană de apă caldă în care ai desfăcut o
lingură de bulion și o linguriță de făină, sărezi după
gust și fierbi mîncarea la foc mic.
Scazi la cuptor și servești mîncarea caldă.
Carne de Miel cu Ștevie
CARNE DE MIEL CU ȘTEVIE
Ingrediente
- 1 kg ștevie
- 1 kg carne de miel
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de bulion
- 1 linguriță de făină
Mod de preparare
Cureți 1 kg de costiță de miel și o tai bucăți, pe care
le aurești în unt cald.
Acoperi cu apă caldă cînd carnea s-a rumenit ușor
și fierbi la foc mic.
Speli ștevia cu multă apă rece, o cureți de nervurile
tari și o clocotești în apă cu sare, cinci minute.
O scoți și o toci mărunt, apoi o pui peste carne.
Adaugi o cană de apă caldă în care ai desfăcut o
lingură de bulion și o linguriță de făină, sărezi după
gust și fierbi mîncarea la foc mic.
Scazi la cuptor și servești mîncarea caldă.
Carne de Miel cu Sos Acru
CARNE DE MIEL CU SOS ACRU
Ingrediente
- 1 kg costiță de miel
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte dulce
- piper măcinat
- 1/2 lămîie
- verdeață
Mod de preparare
Cureți carnea și o tai bucăți, apoi o aurești în unt.
Scoți carnea și în uleiul rămas călești o ceapă mare
tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui bucățile de carne
în sos și acoperi cu apă caldă.
Fierbi o jumătate de oră.
Pe foc mic faci o ciulama din unt, făină și lapte dulce,
lași să fiarbă zece minute, apoi pui ciulamaua peste
carne.
Acrești cu zeama de la jumătate de lămîie și mai sărezi
mîncarea după gust.
Mai fierbi un sfert de oră și tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea foarte caldă, cu verdeață tocată
deasupra și cu piper măcinat după gust, pus direct
în farfurie.
Carne de Miel cu Sos Acru
CARNE DE MIEL CU SOS ACRU
Ingrediente
- 1 kg costiță de miel
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte dulce
- piper măcinat
- 1/2 lămîie
- verdeață
Mod de preparare
Cureți carnea și o tai bucăți, apoi o aurești în unt.
Scoți carnea și în uleiul rămas călești o ceapă mare
tocată mărunt.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui bucățile de carne
în sos și acoperi cu apă caldă.
Fierbi o jumătate de oră.
Pe foc mic faci o ciulama din unt, făină și lapte dulce,
lași să fiarbă zece minute, apoi pui ciulamaua peste
carne.
Acrești cu zeama de la jumătate de lămîie și mai sărezi
mîncarea după gust.
Mai fierbi un sfert de oră și tragi cratița de pe foc.
Servești mîncarea foarte caldă, cu verdeață tocată
deasupra și cu piper măcinat după gust, pus direct
în farfurie.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții