Sarmale Bătrînești



SARMALE BĂTRÎNEȘTI


Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 kg carne de porc fără os
- 1 ceașcă de păsat sau orez
- sare
- 3 cepe
- 3 linguri de untură de porc
- 1 varză murată
- 300 g slănină
- 100 g șorici
- piper măcinat
- 2 linguri de bulion


Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele

Alegi și cureți păsatul, îl lași în apă caldă să se înmoaie.
Toci trei cepe și le călești în trei linguri de untură
proaspătă de porc.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui păsatul peste ea și lași
să scadă.
Scoți în vas adînc și amesteci cu carnea de porc, proaspătă
sau afumată, tăiată cuburi mici cu lama unui cuțit ascuțit.
Peste amestec pui o lingură de bulion, sare și piper măcinat.
Varza o pui în apă rece și o lași o oră, apoi o desfaci în foi
și faci sarmale din amestecul bine frămîntat cu mîna.
Toci 300 g de slănină de porc și ungi cu ea pereți unei oale
de pămînt sau tuci.
La fundul oalei pui șoriciul tăiat fîșii, pui deasupra varza
acră tocată și pui peste sarmale.
Printre rîndurile de sarmale pui bucăți de slănină și șorici
cît îți place.
Peste sarmale pui varza tocată, acopri cu apă caldă și fierbi
la foc mic două ceasuri.
Scazi pe vatra focului sau în cuptor, cu o lingură de bulion
de roșii pusă peste sarmale o dată cu apa caldă.
Servești cu smîntînă, imediat ce le-ai scos din cuptor, și cu
mămăliguță caldă.
Video cum se fac sarmalele



Sarmale Bătrînești



SARMALE BĂTRÎNEȘTI


Ingrediente
Video cum se fac sarmalele
- 1 kg carne de porc fără os
- 1 ceașcă de păsat sau orez
- sare
- 3 cepe
- 3 linguri de untură de porc
- 1 varză murată
- 300 g slănină
- 100 g șorici
- piper măcinat
- 2 linguri de bulion


Mod de preparare
Video cum se fac sarmalele

Alegi și cureți păsatul, îl lași în apă caldă să se înmoaie.
Toci trei cepe și le călești în trei linguri de untură
proaspătă de porc.
Cînd ceapa devine sticloasă, pui păsatul peste ea și lași
să scadă.
Scoți în vas adînc și amesteci cu carnea de porc, proaspătă
sau afumată, tăiată cuburi mici cu lama unui cuțit ascuțit.
Peste amestec pui o lingură de bulion, sare și piper măcinat.
Varza o pui în apă rece și o lași o oră, apoi o desfaci în foi
și faci sarmale din amestecul bine frămîntat cu mîna.
Toci 300 g de slănină de porc și ungi cu ea pereți unei oale
de pămînt sau tuci.
La fundul oalei pui șoriciul tăiat fîșii, pui deasupra varza
acră tocată și pui peste sarmale.
Printre rîndurile de sarmale pui bucăți de slănină și șorici
cît îți place.
Peste sarmale pui varza tocată, acopri cu apă caldă și fierbi
la foc mic două ceasuri.
Scazi pe vatra focului sau în cuptor, cu o lingură de bulion
de roșii pusă peste sarmale o dată cu apa caldă.
Servești cu smîntînă, imediat ce le-ai scos din cuptor, și cu
mămăliguță caldă.
Video cum se fac sarmalele



Musaca de Conopidă cu Ficat



MUSACA DE CONOPIDĂ CU FICAT


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 1/2 kg ficat de porc
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- 1 păhărel de smîntînă



Mod de preparare


Cureți conopida, o speli și o desfaci în buchete mici.
O pui la fiert în apă care clocotește și o scoți după
douăzeci de minute.
O treci prin sită sau o fărîmi cu o lingură de lemn.
Ficatul îl clocotești zece minute, arunci apa și în tai
felii subțiri.
Călești ceapa tocată în ulei, stingi cu puțină apă și
pui ficatul peste ceapă.
Lași să fiarbă un sfert de ceas la foc mic, după care
treagi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Ungi o formă de sticlă incasabilă cu unt, pui pe fundul
formei un strat de pireu de conopidă, acoperi cu amestec
de ceapă și ficat, iar deasupra pui alt strat de pireu de
conopidă.
Toate le sărezi și le piperezi înainte de a le pune în formă.
Bați un ou crud cu pesmet și torni peste musaca.
Dai la cuptor o jumătate de ceas, adaugi smîntîna, mai
lași un sfert de oră și stingi focul.
Musacaua o servești caldă, tăiată felii groase, cu garnitură
de macaroane cu sos.
Servești direct din forma în care s-a făcut.




Musaca de Conopidă cu Ficat



MUSACA DE CONOPIDĂ CU FICAT


Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 1/2 kg ficat de porc
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- 1 păhărel de smîntînă



Mod de preparare


Cureți conopida, o speli și o desfaci în buchete mici.
O pui la fiert în apă care clocotește și o scoți după
douăzeci de minute.
O treci prin sită sau o fărîmi cu o lingură de lemn.
Ficatul îl clocotești zece minute, arunci apa și în tai
felii subțiri.
Călești ceapa tocată în ulei, stingi cu puțină apă și
pui ficatul peste ceapă.
Lași să fiarbă un sfert de ceas la foc mic, după care
treagi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Ungi o formă de sticlă incasabilă cu unt, pui pe fundul
formei un strat de pireu de conopidă, acoperi cu amestec
de ceapă și ficat, iar deasupra pui alt strat de pireu de
conopidă.
Toate le sărezi și le piperezi înainte de a le pune în formă.
Bați un ou crud cu pesmet și torni peste musaca.
Dai la cuptor o jumătate de ceas, adaugi smîntîna, mai
lași un sfert de oră și stingi focul.
Musacaua o servești caldă, tăiată felii groase, cu garnitură
de macaroane cu sos.
Servești direct din forma în care s-a făcut.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții