Desert din Fructe de Iarnă cu Vin Spumos




DESERT DIN FRUCTE DE IARNĂ CU VIN SPUMOS


Ingrediente

- 2 portocale
- 4 mere
- 4 pere
- vișine din compot
- cireșe din compot
- 2 banane
- 4 linguri de zahăr farin
- 1/2 litru vin spumos
- vanilie


Mod de preparare


Cureți merele, perele și portocalele de coajă și de semințe,
le tai felii subțiri și le pui într-un castron adînc, cu zahăr
farin între straturi.
Pui cireșele și vișinele fără sîmburi, le acoperi și pe acestea
cu zahăr farin și cu puțină vanilie, și pui vasul la rece.
Cînd servești salata de fructe, adaugi bananele tăiate felii
subțiri, acoperi cupele cu vin spumos ținut la rece și
servești imediat.






Desert din Fructe de Iarnă cu Vin Spumos




DESERT DIN FRUCTE DE IARNĂ CU VIN SPUMOS


Ingrediente

- 2 portocale
- 4 mere
- 4 pere
- vișine din compot
- cireșe din compot
- 2 banane
- 4 linguri de zahăr farin
- 1/2 litru vin spumos
- vanilie


Mod de preparare


Cureți merele, perele și portocalele de coajă și de semințe,
le tai felii subțiri și le pui într-un castron adînc, cu zahăr
farin între straturi.
Pui cireșele și vișinele fără sîmburi, le acoperi și pe acestea
cu zahăr farin și cu puțină vanilie, și pui vasul la rece.
Cînd servești salata de fructe, adaugi bananele tăiate felii
subțiri, acoperi cupele cu vin spumos ținut la rece și
servești imediat.






Desert din fructe Conservate



DESERT DIN FRUCTE CONSERVATE


Ingrediente

- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg caise
- 1/2 kg zmeură
- 1/2 kg piersici
- 1/2 kg struguri
- 1/2 kg vișine
- 1/2 kg cireșe amare
- 1/2 l alcool rafinat
- 1 1/2 kg zahăr vanilie


Mod de preparare


Cureți fructele de frunze și de codițe, le speli cu multă
apă rece și le pui în borcan de sticlă de 10 litri procedînd
astfel : pui la bază borcanului căpșunele și cireșele pregătite
așa cum s-a arătat.
Le acoperi cu jumătate de kilogram de zahăr, apoi pui alcool.
Acoperi borcanul pînă cînd poți pune vișinele.
Peste vișine pui doar un strat subțire de zahăr.
La fel procedezi cu celelalte fructe, pînă cînd pui strugurii.
Cînd ai terminat, pui vanilie, acoperi cu un strat mai gros
de zahăr, dacă nu ești sigură de temperatura cămarei, pui un
strat subțire de aspirină pisată, și legi borcanul cu celofan pus
în două, umezit pe o parte și strîns bine cu o sfoară subțire.
Pui borcanul în cămară și-l desfaci peste iarnă, cînd fructele
sînt bine macerate.




Desert din fructe Conservate



DESERT DIN FRUCTE CONSERVATE


Ingrediente

- 1/2 kg căpșune
- 1/2 kg caise
- 1/2 kg zmeură
- 1/2 kg piersici
- 1/2 kg struguri
- 1/2 kg vișine
- 1/2 kg cireșe amare
- 1/2 l alcool rafinat
- 1 1/2 kg zahăr vanilie


Mod de preparare


Cureți fructele de frunze și de codițe, le speli cu multă
apă rece și le pui în borcan de sticlă de 10 litri procedînd
astfel : pui la bază borcanului căpșunele și cireșele pregătite
așa cum s-a arătat.
Le acoperi cu jumătate de kilogram de zahăr, apoi pui alcool.
Acoperi borcanul pînă cînd poți pune vișinele.
Peste vișine pui doar un strat subțire de zahăr.
La fel procedezi cu celelalte fructe, pînă cînd pui strugurii.
Cînd ai terminat, pui vanilie, acoperi cu un strat mai gros
de zahăr, dacă nu ești sigură de temperatura cămarei, pui un
strat subțire de aspirină pisată, și legi borcanul cu celofan pus
în două, umezit pe o parte și strîns bine cu o sfoară subțire.
Pui borcanul în cămară și-l desfaci peste iarnă, cînd fructele
sînt bine macerate.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții