Mere Tiroleze




MERE TIROLEZE


Ingrediente

- 6 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 1 pahar de lapte
- 4 linguri de făină
- 1 ou
- 1/2 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat pudră
- 1 lingură de unt



Mod de preparare


Speli oul și-l spargi într-o farfurie adîncă, pui
făina și amesteci, subțiezi cu lapte și pui în
aluat o lingură de unt.
Aluatul îl pui la rece pentru o oră, după care faci
din el clătite pe care le prăjești într-o tigaie
specială, unsă cu puțin ulei.
Merele le cureți de coajă, le tai felii subțiri și le
presari cu zahăr și vanilie.
Le stropești cu zeama de la jumătate de lămîie
și le ții să se macere la rece.
Umpli clătitele cu ele și le rulezi, apoi le servești
presărate cu zahăr farin.




Mere Tiroleze




MERE TIROLEZE


Ingrediente

- 6 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 1 pahar de lapte
- 4 linguri de făină
- 1 ou
- 1/2 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat pudră
- 1 lingură de unt



Mod de preparare


Speli oul și-l spargi într-o farfurie adîncă, pui
făina și amesteci, subțiezi cu lapte și pui în
aluat o lingură de unt.
Aluatul îl pui la rece pentru o oră, după care faci
din el clătite pe care le prăjești într-o tigaie
specială, unsă cu puțin ulei.
Merele le cureți de coajă, le tai felii subțiri și le
presari cu zahăr și vanilie.
Le stropești cu zeama de la jumătate de lămîie
și le ții să se macere la rece.
Umpli clătitele cu ele și le rulezi, apoi le servești
presărate cu zahăr farin.




Desert din Fructe de Iarnă cu Vin Spumos




DESERT DIN FRUCTE DE IARNĂ CU VIN SPUMOS


Ingrediente

- 2 portocale
- 4 mere
- 4 pere
- vișine din compot
- cireșe din compot
- 2 banane
- 4 linguri de zahăr farin
- 1/2 litru vin spumos
- vanilie


Mod de preparare


Cureți merele, perele și portocalele de coajă și de semințe,
le tai felii subțiri și le pui într-un castron adînc, cu zahăr
farin între straturi.
Pui cireșele și vișinele fără sîmburi, le acoperi și pe acestea
cu zahăr farin și cu puțină vanilie, și pui vasul la rece.
Cînd servești salata de fructe, adaugi bananele tăiate felii
subțiri, acoperi cupele cu vin spumos ținut la rece și
servești imediat.






Desert din Fructe de Iarnă cu Vin Spumos




DESERT DIN FRUCTE DE IARNĂ CU VIN SPUMOS


Ingrediente

- 2 portocale
- 4 mere
- 4 pere
- vișine din compot
- cireșe din compot
- 2 banane
- 4 linguri de zahăr farin
- 1/2 litru vin spumos
- vanilie


Mod de preparare


Cureți merele, perele și portocalele de coajă și de semințe,
le tai felii subțiri și le pui într-un castron adînc, cu zahăr
farin între straturi.
Pui cireșele și vișinele fără sîmburi, le acoperi și pe acestea
cu zahăr farin și cu puțină vanilie, și pui vasul la rece.
Cînd servești salata de fructe, adaugi bananele tăiate felii
subțiri, acoperi cupele cu vin spumos ținut la rece și
servești imediat.






Postare

  ANPC Termeni și Condiții