Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pere cu Sos
PERE CU SOS
Ingrediente
- 6 pere
- 4 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de apă
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 baton de ciocolată
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
Mod de preparare
Alegi pere bine coapte, le speli și le cureți de coajă,
apoi le tai felii subțiri de 2 - 3 cm și le pui la fiert în
sirop de zahăr, care clocotește.
Le lași în sirop cîte 2 minute, le scoți și le scurgi, apoi
le pui în compotieră.
Siropul îl îngroși pe foc mic cu un sos făcut din jumătate
de linguriță de făină desfăcută în lapte dulce și un baton
de ciocolată, rupt bucățele mici.
Sosul îl fierbi înainte de a-l pune în sirop.
Îngroși pînă cînd arată ca o smîntînă.
Tragi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Pui oul în amestec, freci energic ca să omogenizezi și
torni peste pere.
Pui compotieră la rece și servești peste două ore.
Pere cu Sos
PERE CU SOS
Ingrediente
- 6 pere
- 4 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de apă
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 baton de ciocolată
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
Mod de preparare
Alegi pere bine coapte, le speli și le cureți de coajă,
apoi le tai felii subțiri de 2 - 3 cm și le pui la fiert în
sirop de zahăr, care clocotește.
Le lași în sirop cîte 2 minute, le scoți și le scurgi, apoi
le pui în compotieră.
Siropul îl îngroși pe foc mic cu un sos făcut din jumătate
de linguriță de făină desfăcută în lapte dulce și un baton
de ciocolată, rupt bucățele mici.
Sosul îl fierbi înainte de a-l pune în sirop.
Îngroși pînă cînd arată ca o smîntînă.
Tragi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Pui oul în amestec, freci energic ca să omogenizezi și
torni peste pere.
Pui compotieră la rece și servești peste două ore.
Mere Tiroleze
MERE TIROLEZE
Ingrediente
- 6 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 1 pahar de lapte
- 4 linguri de făină
- 1 ou
- 1/2 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat pudră
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Speli oul și-l spargi într-o farfurie adîncă, pui
făina și amesteci, subțiezi cu lapte și pui în
aluat o lingură de unt.
Aluatul îl pui la rece pentru o oră, după care faci
din el clătite pe care le prăjești într-o tigaie
specială, unsă cu puțin ulei.
Merele le cureți de coajă, le tai felii subțiri și le
presari cu zahăr și vanilie.
Le stropești cu zeama de la jumătate de lămîie
și le ții să se macere la rece.
Umpli clătitele cu ele și le rulezi, apoi le servești
presărate cu zahăr farin.
Mere Tiroleze
MERE TIROLEZE
Ingrediente
- 6 mere acrișoare
- 1/2 lămîie
- 1 pahar de lapte
- 4 linguri de făină
- 1 ou
- 1/2 ceașcă de ulei
- zahăr vanilat pudră
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Speli oul și-l spargi într-o farfurie adîncă, pui
făina și amesteci, subțiezi cu lapte și pui în
aluat o lingură de unt.
Aluatul îl pui la rece pentru o oră, după care faci
din el clătite pe care le prăjești într-o tigaie
specială, unsă cu puțin ulei.
Merele le cureți de coajă, le tai felii subțiri și le
presari cu zahăr și vanilie.
Le stropești cu zeama de la jumătate de lămîie
și le ții să se macere la rece.
Umpli clătitele cu ele și le rulezi, apoi le servești
presărate cu zahăr farin.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții