Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Piersici Delicioase
PIERSICI DELICIOASE
Ingrediente
- 6 piersici mari
- 6 linguri de apă
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 6 linguri de zahăr
- 100 g pișcoturi
Mod de preparare
Cureți de coajă șase piersici mari, le scoți sîmburii,
le desfaci în două și le pui pe lingura de supă.
Într-o cratiță cu gura largă fierbi zahărul cu apa și,
cînd clocotește, pui piersicile și le ții două minute.
Tragi lingura de supă afară, pui piersicile în compotieră
și lași siropul să se îngroașe pe foc mic, parfumat
cu vanilie și zeamă de lămîie.
Tragi cratița cînd siropul a scăzut la jumătate.
Lași să se răcească și-l torni rece peste fructe.
Pui compotiera la rece pentru două ore, apoi servești
în cupe mărginite cu pișcoturi fine.
Piersici Delicioase
PIERSICI DELICIOASE
Ingrediente
- 6 piersici mari
- 6 linguri de apă
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 6 linguri de zahăr
- 100 g pișcoturi
Mod de preparare
Cureți de coajă șase piersici mari, le scoți sîmburii,
le desfaci în două și le pui pe lingura de supă.
Într-o cratiță cu gura largă fierbi zahărul cu apa și,
cînd clocotește, pui piersicile și le ții două minute.
Tragi lingura de supă afară, pui piersicile în compotieră
și lași siropul să se îngroașe pe foc mic, parfumat
cu vanilie și zeamă de lămîie.
Tragi cratița cînd siropul a scăzut la jumătate.
Lași să se răcească și-l torni rece peste fructe.
Pui compotiera la rece pentru două ore, apoi servești
în cupe mărginite cu pișcoturi fine.
Pere cu Sos
PERE CU SOS
Ingrediente
- 6 pere
- 4 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de apă
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 baton de ciocolată
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
Mod de preparare
Alegi pere bine coapte, le speli și le cureți de coajă,
apoi le tai felii subțiri de 2 - 3 cm și le pui la fiert în
sirop de zahăr, care clocotește.
Le lași în sirop cîte 2 minute, le scoți și le scurgi, apoi
le pui în compotieră.
Siropul îl îngroși pe foc mic cu un sos făcut din jumătate
de linguriță de făină desfăcută în lapte dulce și un baton
de ciocolată, rupt bucățele mici.
Sosul îl fierbi înainte de a-l pune în sirop.
Îngroși pînă cînd arată ca o smîntînă.
Tragi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Pui oul în amestec, freci energic ca să omogenizezi și
torni peste pere.
Pui compotieră la rece și servești peste două ore.
Pere cu Sos
PERE CU SOS
Ingrediente
- 6 pere
- 4 linguri de zahăr tos
- 6 linguri de apă
- 1 ceașcă de lapte dulce
- 1 baton de ciocolată
- 1 ou
- 1/2 linguriță de făină
Mod de preparare
Alegi pere bine coapte, le speli și le cureți de coajă,
apoi le tai felii subțiri de 2 - 3 cm și le pui la fiert în
sirop de zahăr, care clocotește.
Le lași în sirop cîte 2 minute, le scoți și le scurgi, apoi
le pui în compotieră.
Siropul îl îngroși pe foc mic cu un sos făcut din jumătate
de linguriță de făină desfăcută în lapte dulce și un baton
de ciocolată, rupt bucățele mici.
Sosul îl fierbi înainte de a-l pune în sirop.
Îngroși pînă cînd arată ca o smîntînă.
Tragi cratița de pe foc și lași să se răcească.
Pui oul în amestec, freci energic ca să omogenizezi și
torni peste pere.
Pui compotieră la rece și servești peste două ore.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții