Prune-Cremă



PRUNE-CREMĂ


Ingrediente

- 1/2 kg prune
- 200 g frișcă
- 10 nuci tocate
- vanilie



Mod de preparare


Curei prunele de coajă, le treci pe răzătoarea
de sticlă și le pui într-o farfurie adîncă, în
amestec cu zahăr vaniliat și nuci tocate.
Lași la rece o oră, apoi pui în cupe adînci și
servești cu frișcă deasupra.





Prune-Cremă



PRUNE-CREMĂ


Ingrediente

- 1/2 kg prune
- 200 g frișcă
- 10 nuci tocate
- vanilie



Mod de preparare


Curei prunele de coajă, le treci pe răzătoarea
de sticlă și le pui într-o farfurie adîncă, în
amestec cu zahăr vaniliat și nuci tocate.
Lași la rece o oră, apoi pui în cupe adînci și
servești cu frișcă deasupra.





Piersici Delicioase



PIERSICI DELICIOASE


Ingrediente

- 6 piersici mari
- 6 linguri de apă
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 6 linguri de zahăr
- 100 g pișcoturi



Mod de preparare


Cureți de coajă șase piersici mari, le scoți sîmburii,
le desfaci în două și le pui pe lingura de supă.
Într-o cratiță cu gura largă fierbi zahărul cu apa și,
cînd clocotește, pui piersicile și le ții două minute.
Tragi lingura de supă afară, pui piersicile în compotieră
și lași siropul să se îngroașe pe foc mic, parfumat
cu vanilie și zeamă de lămîie.
Tragi cratița cînd siropul a scăzut la jumătate.
Lași să se răcească și-l torni rece peste fructe.
Pui compotiera la rece pentru două ore, apoi servești
în cupe mărginite cu pișcoturi fine.



Piersici Delicioase



PIERSICI DELICIOASE


Ingrediente

- 6 piersici mari
- 6 linguri de apă
- 1/2 lămîie
- vanilie
- 6 linguri de zahăr
- 100 g pișcoturi



Mod de preparare


Cureți de coajă șase piersici mari, le scoți sîmburii,
le desfaci în două și le pui pe lingura de supă.
Într-o cratiță cu gura largă fierbi zahărul cu apa și,
cînd clocotește, pui piersicile și le ții două minute.
Tragi lingura de supă afară, pui piersicile în compotieră
și lași siropul să se îngroașe pe foc mic, parfumat
cu vanilie și zeamă de lămîie.
Tragi cratița cînd siropul a scăzut la jumătate.
Lași să se răcească și-l torni rece peste fructe.
Pui compotiera la rece pentru două ore, apoi servești
în cupe mărginite cu pișcoturi fine.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții