Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Colțunași cu Brînză Dulce
COLȚUNAȘI CU BRÎNZĂ DULCE
Ingrediente
- 2 ouă
- 1/4 kg făină
- sare
- 4 linguri brînză de vaci
- două gălbenușuri
- 1 lingură de unt topit
- dulceață
- 1 ceașcă de apă caldă
- stafide
Mod de preparare
Spargi într-un castron adînc un ou, amesteci cu albușurile
de la celelalte două ouă, bați bine și pui peste ouă făina
cernută proaspăt.
Adaugi apă caldă cîtă îți trebuie să frămînți un aluat tare.
Tai din el pătrate, pui pe un colț umplutură de brînză și
lipești colțul deasupra.
Umplutura o faci din două gălbenușuri, sare brînză de vaci
și cîteva stafide dacă ai.
Omogenizezi bine și treci să umpli colțunașii.
Pui în oală adîncă apă rece, lași să clocotească și dai drumul
colțunașilor, pe care-i lași pînă cînd se ridică deasupra apei.
Lași încă 2 minute, fără ca apa să clocotească, apoi îi scoți pe
un platou, stropești cu unt topit și-i servești calzi, cu dulceață
de vișine.
Colțunași cu Brînză Dulce
COLȚUNAȘI CU BRÎNZĂ DULCE
Ingrediente
- 2 ouă
- 1/4 kg făină
- sare
- 4 linguri brînză de vaci
- două gălbenușuri
- 1 lingură de unt topit
- dulceață
- 1 ceașcă de apă caldă
- stafide
Mod de preparare
Spargi într-un castron adînc un ou, amesteci cu albușurile
de la celelalte două ouă, bați bine și pui peste ouă făina
cernută proaspăt.
Adaugi apă caldă cîtă îți trebuie să frămînți un aluat tare.
Tai din el pătrate, pui pe un colț umplutură de brînză și
lipești colțul deasupra.
Umplutura o faci din două gălbenușuri, sare brînză de vaci
și cîteva stafide dacă ai.
Omogenizezi bine și treci să umpli colțunașii.
Pui în oală adîncă apă rece, lași să clocotească și dai drumul
colțunașilor, pe care-i lași pînă cînd se ridică deasupra apei.
Lași încă 2 minute, fără ca apa să clocotească, apoi îi scoți pe
un platou, stropești cu unt topit și-i servești calzi, cu dulceață
de vișine.
Chiftele de Cartofi
CHIFTELE DE CARTOFI
Ingrediente
Video chiftele
- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ou
- 2 căni de făină
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare
Video chiftele
Speli cu peria cartofii și-i pui să fiarbă în apă
cu sare pînă cînd le crapă coaja, îi scoți, îi
cureți și-i treci prin mașina de tocat carne,
după ce s-au răcorit un sfert de ceas.
Pui peste piureul obținut un ou crud, făină
cernută proaspăt, sare și puțin lapte fierbinte,
pentru ca amestecul să devină pufos.
Faci chiftele pe care le turtești ușor și le
prăjești în ulei încins.
Le faci la foc iute pentru ca chiftelele să nu
se îmbibe cu ulei.
Le servești după ce s-au răcorit cu fructe
din dulceață.
Video chiftele
Chiftele de Cartofi
CHIFTELE DE CARTOFI
Ingrediente
Video chiftele
- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 ou
- 2 căni de făină
- 3 linguri de lapte
Mod de preparare
Video chiftele
Speli cu peria cartofii și-i pui să fiarbă în apă
cu sare pînă cînd le crapă coaja, îi scoți, îi
cureți și-i treci prin mașina de tocat carne,
după ce s-au răcorit un sfert de ceas.
Pui peste piureul obținut un ou crud, făină
cernută proaspăt, sare și puțin lapte fierbinte,
pentru ca amestecul să devină pufos.
Faci chiftele pe care le turtești ușor și le
prăjești în ulei încins.
Le faci la foc iute pentru ca chiftelele să nu
se îmbibe cu ulei.
Le servești după ce s-au răcorit cu fructe
din dulceață.
Video chiftele
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții