Găluște de Cireșe



GĂLUȘTE DE CIREȘTE


Ingrediente

- 1/2 kg litru lapte dulce
- 1 pahar de făină
- 2 linguri de unt
- sare
- 2 ouă
- 1/2 kg cireșe




Mod de preparare


Cureți cireșele de codițe și de sîmburi, speli și lași
fructele să stea cît pregătești aluatul.
Pui laptele pe foc și cînd clocotește, tragi cratița în
care fierbe și pui un pahar mare de făină cernută
proaspăt.
Amesteci repede cu o lingură de lemn, omogenizezi,
pui sare și scoți aluatul pe un planșeu.
Frămîntați cu unt înmuiat și două ouă crude, mai
pui făină dacă aluatul este prea moale și lași la rece.
După un ceas întinzi foaie groasă de 1 cm și tai
pătrate cu latura de 3 cm, pui cîte două cireșe pe
un colț lipești celălalt colț și pui găluște la fiert.
Scoți cînd se ridică deasupra apei.
Treci găluștele prin pesmet prăjit, amestecat cu zahăr
tos sau zaharină pentru cei bolnavi.



Găluște de Cireșe



GĂLUȘTE DE CIREȘTE


Ingrediente

- 1/2 kg litru lapte dulce
- 1 pahar de făină
- 2 linguri de unt
- sare
- 2 ouă
- 1/2 kg cireșe




Mod de preparare


Cureți cireșele de codițe și de sîmburi, speli și lași
fructele să stea cît pregătești aluatul.
Pui laptele pe foc și cînd clocotește, tragi cratița în
care fierbe și pui un pahar mare de făină cernută
proaspăt.
Amesteci repede cu o lingură de lemn, omogenizezi,
pui sare și scoți aluatul pe un planșeu.
Frămîntați cu unt înmuiat și două ouă crude, mai
pui făină dacă aluatul este prea moale și lași la rece.
După un ceas întinzi foaie groasă de 1 cm și tai
pătrate cu latura de 3 cm, pui cîte două cireșe pe
un colț lipești celălalt colț și pui găluște la fiert.
Scoți cînd se ridică deasupra apei.
Treci găluștele prin pesmet prăjit, amestecat cu zahăr
tos sau zaharină pentru cei bolnavi.



Colțunași cu Brînză Dulce



COLȚUNAȘI CU BRÎNZĂ DULCE


Ingrediente

- 2 ouă
- 1/4 kg făină
- sare
- 4 linguri brînză de vaci
- două gălbenușuri
- 1 lingură de unt topit
- dulceață
- 1 ceașcă de apă caldă
- stafide



Mod de preparare


Spargi într-un castron adînc un ou, amesteci cu albușurile
de la celelalte două ouă, bați bine și pui peste ouă făina
cernută proaspăt.
Adaugi apă caldă cîtă îți trebuie să frămînți un aluat tare.
Tai din el pătrate, pui pe un colț umplutură de brînză și
lipești colțul deasupra.
Umplutura o faci din două gălbenușuri, sare brînză de vaci
și cîteva stafide dacă ai.
Omogenizezi bine și treci să umpli colțunașii.
Pui în oală adîncă apă rece, lași să clocotească și dai drumul
colțunașilor, pe care-i lași pînă cînd se ridică deasupra apei.
Lași încă 2 minute, fără ca apa să clocotească, apoi îi scoți pe
un platou, stropești cu unt topit și-i servești calzi, cu dulceață
de vișine.



Colțunași cu Brînză Dulce



COLȚUNAȘI CU BRÎNZĂ DULCE


Ingrediente

- 2 ouă
- 1/4 kg făină
- sare
- 4 linguri brînză de vaci
- două gălbenușuri
- 1 lingură de unt topit
- dulceață
- 1 ceașcă de apă caldă
- stafide



Mod de preparare


Spargi într-un castron adînc un ou, amesteci cu albușurile
de la celelalte două ouă, bați bine și pui peste ouă făina
cernută proaspăt.
Adaugi apă caldă cîtă îți trebuie să frămînți un aluat tare.
Tai din el pătrate, pui pe un colț umplutură de brînză și
lipești colțul deasupra.
Umplutura o faci din două gălbenușuri, sare brînză de vaci
și cîteva stafide dacă ai.
Omogenizezi bine și treci să umpli colțunașii.
Pui în oală adîncă apă rece, lași să clocotească și dai drumul
colțunașilor, pe care-i lași pînă cînd se ridică deasupra apei.
Lași încă 2 minute, fără ca apa să clocotească, apoi îi scoți pe
un platou, stropești cu unt topit și-i servești calzi, cu dulceață
de vișine.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții