Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Găluște de Cartofi cu Prune
GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 ou
- 1/2 kg prune
- 10 nuci tocate
- 1 ceașcă de lapte clocotit
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 kh pesmet
- 4 linguri de zahăr
Mod de preparare
Pregătești întîi pesmetul, pe care-l rumenești în unt topit
pe foc mic, amestecîndu-l cu zahăr tos.
Lași pesmetul deoparte și pregătești aluatul : fierbi
cartofii în coajă, îi cureți, îi treci prin mașina de tocat și-i
amesteci cu o ceșcuță de lapte clocotit.
Pui puțină sare, adaugi făina și un ou crud și frămînți un
aluat moale, pe care-l întinzi imediat în foaie groasă de
1 - 2 cm.
Tai pătrate, pui prune fără sîmburi, în care ai pus cîte un
miez de nucă.
Strîngi aluatul peste prune și pui găluștele să fiarbă în apă
care a clocotit pe foc mic.
Lași să se ridice deasupra aperi, scoți cu lingura de supă
și treci găluștele prin pesmet prăjit.
Servești desertul alături de pesmet prăjit.
Găluștele sunt bune calde, dar și reci.
Iarna faci găluștele acestea cu magium de prune în care
ai tocat mătunt nucile.
Găluște de Cartofi cu Prune
GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 ou
- 1/2 kg prune
- 10 nuci tocate
- 1 ceașcă de lapte clocotit
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 kh pesmet
- 4 linguri de zahăr
Mod de preparare
Pregătești întîi pesmetul, pe care-l rumenești în unt topit
pe foc mic, amestecîndu-l cu zahăr tos.
Lași pesmetul deoparte și pregătești aluatul : fierbi
cartofii în coajă, îi cureți, îi treci prin mașina de tocat și-i
amesteci cu o ceșcuță de lapte clocotit.
Pui puțină sare, adaugi făina și un ou crud și frămînți un
aluat moale, pe care-l întinzi imediat în foaie groasă de
1 - 2 cm.
Tai pătrate, pui prune fără sîmburi, în care ai pus cîte un
miez de nucă.
Strîngi aluatul peste prune și pui găluștele să fiarbă în apă
care a clocotit pe foc mic.
Lași să se ridice deasupra aperi, scoți cu lingura de supă
și treci găluștele prin pesmet prăjit.
Servești desertul alături de pesmet prăjit.
Găluștele sunt bune calde, dar și reci.
Iarna faci găluștele acestea cu magium de prune în care
ai tocat mătunt nucile.
Găluște de Cireșe
GĂLUȘTE DE CIREȘTE
Ingrediente
- 1/2 kg litru lapte dulce
- 1 pahar de făină
- 2 linguri de unt
- sare
- 2 ouă
- 1/2 kg cireșe
Mod de preparare
Cureți cireșele de codițe și de sîmburi, speli și lași
fructele să stea cît pregătești aluatul.
Pui laptele pe foc și cînd clocotește, tragi cratița în
care fierbe și pui un pahar mare de făină cernută
proaspăt.
Amesteci repede cu o lingură de lemn, omogenizezi,
pui sare și scoți aluatul pe un planșeu.
Frămîntați cu unt înmuiat și două ouă crude, mai
pui făină dacă aluatul este prea moale și lași la rece.
După un ceas întinzi foaie groasă de 1 cm și tai
pătrate cu latura de 3 cm, pui cîte două cireșe pe
un colț lipești celălalt colț și pui găluște la fiert.
Scoți cînd se ridică deasupra apei.
Treci găluștele prin pesmet prăjit, amestecat cu zahăr
tos sau zaharină pentru cei bolnavi.
Găluște de Cireșe
GĂLUȘTE DE CIREȘTE
Ingrediente
- 1/2 kg litru lapte dulce
- 1 pahar de făină
- 2 linguri de unt
- sare
- 2 ouă
- 1/2 kg cireșe
Mod de preparare
Cureți cireșele de codițe și de sîmburi, speli și lași
fructele să stea cît pregătești aluatul.
Pui laptele pe foc și cînd clocotește, tragi cratița în
care fierbe și pui un pahar mare de făină cernută
proaspăt.
Amesteci repede cu o lingură de lemn, omogenizezi,
pui sare și scoți aluatul pe un planșeu.
Frămîntați cu unt înmuiat și două ouă crude, mai
pui făină dacă aluatul este prea moale și lași la rece.
După un ceas întinzi foaie groasă de 1 cm și tai
pătrate cu latura de 3 cm, pui cîte două cireșe pe
un colț lipești celălalt colț și pui găluște la fiert.
Scoți cînd se ridică deasupra apei.
Treci găluștele prin pesmet prăjit, amestecat cu zahăr
tos sau zaharină pentru cei bolnavi.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții