Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Gogoși din Aluat Opărit
GOGOȘI DIN ALUAT OPĂRIT
Ingrediente
- 1 cană de făină
- 1 cană de apă
- sare
- 5 ouă
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Pui apa să clocotească și cînd dă în primul clocot
tragi oala de pe foc și pui o cană de făină cernută
proaspăt.
Amesteci repede ca să nu facă cocoloașe, pui un
praf de sare și lași să se rocorească.
Pui ouăle unul cîte unul cîte unul, amesteci în
continuare și faci gogoșile.
Iei din aluat cu o linguriță, pui în ulei încins și lași
să se rumenească.
Lucrezi la foc potrivit.
Scoți gogoșile într-o farfurie adîncă, le lași să se
răcorească puțin și le servești cu compot de fructe.
Gogoși din Aluat Opărit
GOGOȘI DIN ALUAT OPĂRIT
Ingrediente
- 1 cană de făină
- 1 cană de apă
- sare
- 5 ouă
- 1 ceașcă de ulei
Mod de preparare
Pui apa să clocotească și cînd dă în primul clocot
tragi oala de pe foc și pui o cană de făină cernută
proaspăt.
Amesteci repede ca să nu facă cocoloașe, pui un
praf de sare și lași să se rocorească.
Pui ouăle unul cîte unul cîte unul, amesteci în
continuare și faci gogoșile.
Iei din aluat cu o linguriță, pui în ulei încins și lași
să se rumenească.
Lucrezi la foc potrivit.
Scoți gogoșile într-o farfurie adîncă, le lași să se
răcorească puțin și le servești cu compot de fructe.
Găluște de Cartofi cu Prune
GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 ou
- 1/2 kg prune
- 10 nuci tocate
- 1 ceașcă de lapte clocotit
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 kh pesmet
- 4 linguri de zahăr
Mod de preparare
Pregătești întîi pesmetul, pe care-l rumenești în unt topit
pe foc mic, amestecîndu-l cu zahăr tos.
Lași pesmetul deoparte și pregătești aluatul : fierbi
cartofii în coajă, îi cureți, îi treci prin mașina de tocat și-i
amesteci cu o ceșcuță de lapte clocotit.
Pui puțină sare, adaugi făina și un ou crud și frămînți un
aluat moale, pe care-l întinzi imediat în foaie groasă de
1 - 2 cm.
Tai pătrate, pui prune fără sîmburi, în care ai pus cîte un
miez de nucă.
Strîngi aluatul peste prune și pui găluștele să fiarbă în apă
care a clocotit pe foc mic.
Lași să se ridice deasupra aperi, scoți cu lingura de supă
și treci găluștele prin pesmet prăjit.
Servești desertul alături de pesmet prăjit.
Găluștele sunt bune calde, dar și reci.
Iarna faci găluștele acestea cu magium de prune în care
ai tocat mătunt nucile.
Găluște de Cartofi cu Prune
GĂLUȘTE DE CARTOFI CU PRUNE
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 4 linguri de făină
- sare
- 1 ou
- 1/2 kg prune
- 10 nuci tocate
- 1 ceașcă de lapte clocotit
- 2 linguri de unt topit
- 1/2 kh pesmet
- 4 linguri de zahăr
Mod de preparare
Pregătești întîi pesmetul, pe care-l rumenești în unt topit
pe foc mic, amestecîndu-l cu zahăr tos.
Lași pesmetul deoparte și pregătești aluatul : fierbi
cartofii în coajă, îi cureți, îi treci prin mașina de tocat și-i
amesteci cu o ceșcuță de lapte clocotit.
Pui puțină sare, adaugi făina și un ou crud și frămînți un
aluat moale, pe care-l întinzi imediat în foaie groasă de
1 - 2 cm.
Tai pătrate, pui prune fără sîmburi, în care ai pus cîte un
miez de nucă.
Strîngi aluatul peste prune și pui găluștele să fiarbă în apă
care a clocotit pe foc mic.
Lași să se ridice deasupra aperi, scoți cu lingura de supă
și treci găluștele prin pesmet prăjit.
Servești desertul alături de pesmet prăjit.
Găluștele sunt bune calde, dar și reci.
Iarna faci găluștele acestea cu magium de prune în care
ai tocat mătunt nucile.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții