Turte la Tigaie



TURTE LA TIGAIE



Ingrediente








- 500 g făină
- sare
- 1 lingură de zahăr
- drojdie 1 pliculeț de drojdie uscat, sau 1 cub de 25 g
- 200 - 300 g apă caldă




Mod de preparare


Se pune făina într-un castron adînc, amesteci drojdia
cu apa caldă și zahărul, și freci pînă se topește zahărul.
După aceea pui maiaua peste făină și faci un aluat,
amesteci pînă nu se mai ia de mîini aluatul, atunci este
gata.
Îl lași o jumătate de oră la dospit, acoperit cu un prosop
( ștergar ) curat.
După ce și-a dublat volumul, adică s-a dospit, aruncăm
cu făină pe masa de lucru, și începem să întindem
turtele aproximativ cît tigaia de pare, și grosimea de 1 cm.
Le punem în tigaie fără ulei sai untură, și le coacem.
Se poate servi cu brînza sau telemea proaspătă.
















Turte la Tigaie



TURTE LA TIGAIE



Ingrediente








- 500 g făină
- sare
- 1 lingură de zahăr
- drojdie 1 pliculeț de drojdie uscat, sau 1 cub de 25 g
- 200 - 300 g apă caldă




Mod de preparare


Se pune făina într-un castron adînc, amesteci drojdia
cu apa caldă și zahărul, și freci pînă se topește zahărul.
După aceea pui maiaua peste făină și faci un aluat,
amesteci pînă nu se mai ia de mîini aluatul, atunci este
gata.
Îl lași o jumătate de oră la dospit, acoperit cu un prosop
( ștergar ) curat.
După ce și-a dublat volumul, adică s-a dospit, aruncăm
cu făină pe masa de lucru, și începem să întindem
turtele aproximativ cît tigaia de pare, și grosimea de 1 cm.
Le punem în tigaie fără ulei sai untură, și le coacem.
Se poate servi cu brînza sau telemea proaspătă.
















Gogoși cu Caimac



GOGOȘI CU CAIMAC


Ingrediente

- 1/4 kg făină
- 1 ceașcă caimac de lapte
- 3 ouă
- sare
- drojdie de bere
- ulei




Mod de preparare


Cerni făina și o pui în castron, pui peste ea un praf de sare
- și caimacul, amesteci cu o lingură, apoi adaugi ouăle
pe rand.
Frămînți un aluat numai cu lingura, iei din el puțin cîte
puțin și pui în ulei fierbinte.
Gogoșile acestea trebuie să stea zece minute cu drojdie
de bere, pe care o freci cu lapte cald și o pui o dată cu ouăle.
Gogoșile le prăjești în mult ulei, le scoți pe o farfurie și le
servești cu compot sau fructe din dulceață.




Gogoși cu Caimac



GOGOȘI CU CAIMAC


Ingrediente

- 1/4 kg făină
- 1 ceașcă caimac de lapte
- 3 ouă
- sare
- drojdie de bere
- ulei




Mod de preparare


Cerni făina și o pui în castron, pui peste ea un praf de sare
- și caimacul, amesteci cu o lingură, apoi adaugi ouăle
pe rand.
Frămînți un aluat numai cu lingura, iei din el puțin cîte
puțin și pui în ulei fierbinte.
Gogoșile acestea trebuie să stea zece minute cu drojdie
de bere, pe care o freci cu lapte cald și o pui o dată cu ouăle.
Gogoșile le prăjești în mult ulei, le scoți pe o farfurie și le
servești cu compot sau fructe din dulceață.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții