Poale-n Brîu cu Dovleac



POALE-N BRÎU CU DOVLEAC


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- 1/2 dovleac
- 1 ou
- sare
- drojdie de bere
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte dulce
- 1 pahar de smîntînă
- scorțișoară pisată


Mod de preparare

Faci un aluat din făina cernută, peste care ai pus sare,
drojdie de bere cît o jumătate de nucă înmuiată în
lapte cald și o cană de lapte dulce.
Aluatul îl ungi cu o lingură de unt și-l frămînți din nou,
îl lași să se odihnească la rece, îl frămînți din nou cu
restul de unt și-l lași din nou să se odihnească.
Treci dovleacul curățat de coajă pe răzătoare, pui să se
înmoaie pe foc moale și amesteci cu scorțișoară pisată.
Tai aluatul, întinzi mai multe foi, pui umplutura de
dovleac pe fiecare foaie de aluat, strîngi marginile ca pe
niște poale-n brîu și pui plăcintele pe vatra caldă, în
timp ce coci pîine.
Acoperi cu frunze de nuc, pui peste frunze spuză fierbinte
și scoți frunza numai cînd s-a ars.
Servești plăcintele calde, unse din belșug cu smîntînă.



Poale-n Brîu cu Dovleac



POALE-N BRÎU CU DOVLEAC


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- 1/2 dovleac
- 1 ou
- sare
- drojdie de bere
- 2 linguri de unt
- 1 cană de lapte dulce
- 1 pahar de smîntînă
- scorțișoară pisată


Mod de preparare

Faci un aluat din făina cernută, peste care ai pus sare,
drojdie de bere cît o jumătate de nucă înmuiată în
lapte cald și o cană de lapte dulce.
Aluatul îl ungi cu o lingură de unt și-l frămînți din nou,
îl lași să se odihnească la rece, îl frămînți din nou cu
restul de unt și-l lași din nou să se odihnească.
Treci dovleacul curățat de coajă pe răzătoare, pui să se
înmoaie pe foc moale și amesteci cu scorțișoară pisată.
Tai aluatul, întinzi mai multe foi, pui umplutura de
dovleac pe fiecare foaie de aluat, strîngi marginile ca pe
niște poale-n brîu și pui plăcintele pe vatra caldă, în
timp ce coci pîine.
Acoperi cu frunze de nuc, pui peste frunze spuză fierbinte
și scoți frunza numai cînd s-a ars.
Servești plăcintele calde, unse din belșug cu smîntînă.



Poale-n Brîu Coapte pe Vatră



POALE-N BRÎU COAPTE PE VATRĂ


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- sare
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere ( pentru aluat )
- 250 g brînză de vaci
- 100 g de brînză sărată
- 3 ouă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- coajă de lămîie ( pentru umplutură )



Mod de preparare


Cerni făina, pui puțină sare, adaugi drojdie de bere înmuiată
în lapte dulce și frămînți un aluat de pîine.
Pui la urmă o lingură de unt cald și mai frămînți cinci
minute, lași aluatul să se odihnească la rece cît faci umplutura.
Pui brînza de vaci într-un castron adînc, amesteci cu ouăle puse
pe rînd, pui și brînza sărată, adaugi coaja rasă de lămîieși
două linguri de smîntînă.
Tai din aluat bucăți pe care le întinzi foaie groasă de 1 cm, pui
deasupra umplutura de brînză, strîngi colțurile ca pe niște poale-n
brîu și pui plăcintele să se coacă pe vatra cuptorului unde coci pîine.
Le ungi cu smîntînă cînd s-au rumenit și le servești calde, rupte
bucăți și netăiate.
Sînt bune și reci.




Poale-n Brîu Coapte pe Vatră



POALE-N BRÎU COAPTE PE VATRĂ


Ingrediente

- 1/2 kg făină
- sare
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere ( pentru aluat )
- 250 g brînză de vaci
- 100 g de brînză sărată
- 3 ouă
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de unt
- coajă de lămîie ( pentru umplutură )



Mod de preparare


Cerni făina, pui puțină sare, adaugi drojdie de bere înmuiată
în lapte dulce și frămînți un aluat de pîine.
Pui la urmă o lingură de unt cald și mai frămînți cinci
minute, lași aluatul să se odihnească la rece cît faci umplutura.
Pui brînza de vaci într-un castron adînc, amesteci cu ouăle puse
pe rînd, pui și brînza sărată, adaugi coaja rasă de lămîieși
două linguri de smîntînă.
Tai din aluat bucăți pe care le întinzi foaie groasă de 1 cm, pui
deasupra umplutura de brînză, strîngi colțurile ca pe niște poale-n
brîu și pui plăcintele să se coacă pe vatra cuptorului unde coci pîine.
Le ungi cu smîntînă cînd s-au rumenit și le servești calde, rupte
bucăți și netăiate.
Sînt bune și reci.




Postare

  ANPC Termeni și Condiții