
ARDEI GRAS PENTRU UMPLUT
Ingrediente
Video ardei gras umplut cu carne de porc
- 4 kg ardei gras
- 4 rădăcini de hrean
- sare
- mărar verde
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Video ardei gras umplut cu carne de porc
Se spală ardeii, se decupează căpăcelele și se scurg cu gura în jos.
Se așază în straturi într-un borcan de sticlă spălat și uscat, se
acoperă cu saramura pregătită cu 40 g de sare la litru de apă rece.
Peste saramură se rade hrean și se pune un strat de ulei, care să
împiedice aerul să pătrundă la legume.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a umplut bine borcanul și
s-au pus deasupra legumelor scîndurele subțiri, așezate în cruce,
ca să țină legumele acoperite cu lichid tot timpul.
Cînd se folosesc ardeii, se scot și se țin în apă rece o oră, după
care se spală cu apă rece.
Video ardei gras umplut cu carne de porc
![]() |
| Ardei gras umplut cu carne de porc |

