Castraveți în Saramură



CASTAVEȚI ÎN SARAMURĂ


Ingrediente

- 8 kg castaveți ( pentru un borcan de sticlă de 10 litri )
- 2 țeline cu frunze cu tot
- frunze de vișin
- foi de dafin
- piper boabe
- usturoi



Mod de preparare


Se spală castraveții și se așază în straturi în borcanu
de sticlă spălat și uscat.
Între castraveți se pun rondele de țelină, iar pe fundul
borcanului se pun frunze de țelină, usturoi curățat și
piper boabe.
La mijlocul borcanului se pun două crenguțe de vișin
spălate bine, care dau un gust bun castraveților și
constituie și un conservant natural.
Se pun pe marginea vasului rondele de morcov și căței
de usturoi, după care se acoperă castraveții cu saramură
fierbinte, turnată cu un polonic și nu cu un vas mare.
Cînd saramura a acoperit legumele, se adaugă boabe de
piper și foi de dafin și se acoperă borcanul cu o farfurie.
Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajută la
răspîndirea căldurii în mod uniform pe toată suprafața
borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, cu celofan pus în două,
numai după ce s-a pus peste castraveți o greutate, care
să-i țină acoperiți cu lichid.



Castraveți în Saramură



CASTAVEȚI ÎN SARAMURĂ


Ingrediente

- 8 kg castaveți ( pentru un borcan de sticlă de 10 litri )
- 2 țeline cu frunze cu tot
- frunze de vișin
- foi de dafin
- piper boabe
- usturoi



Mod de preparare


Se spală castraveții și se așază în straturi în borcanu
de sticlă spălat și uscat.
Între castraveți se pun rondele de țelină, iar pe fundul
borcanului se pun frunze de țelină, usturoi curățat și
piper boabe.
La mijlocul borcanului se pun două crenguțe de vișin
spălate bine, care dau un gust bun castraveților și
constituie și un conservant natural.
Se pun pe marginea vasului rondele de morcov și căței
de usturoi, după care se acoperă castraveții cu saramură
fierbinte, turnată cu un polonic și nu cu un vas mare.
Cînd saramura a acoperit legumele, se adaugă boabe de
piper și foi de dafin și se acoperă borcanul cu o farfurie.
Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajută la
răspîndirea căldurii în mod uniform pe toată suprafața
borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, cu celofan pus în două,
numai după ce s-a pus peste castraveți o greutate, care
să-i țină acoperiți cu lichid.



Ardei Gras Pentru Umplut



ARDEI GRAS PENTRU UMPLUT


Ingrediente
Video ardei gras umplut cu carne de porc
- 4 kg ardei gras
- 4 rădăcini de hrean
- sare
- mărar verde
- 3 linguri de ulei




Mod de preparare
Video ardei gras umplut cu carne de porc
Se spală ardeii, se decupează căpăcelele și se scurg cu gura în jos.
Se așază în straturi într-un borcan de sticlă spălat și uscat, se
acoperă cu saramura pregătită cu 40 g de sare la litru de apă rece.
Peste saramură se rade hrean și se pune un strat de ulei, care să
împiedice aerul să pătrundă la legume.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a umplut bine borcanul și
s-au pus deasupra legumelor scîndurele subțiri, așezate în cruce,
ca să țină legumele acoperite cu lichid tot timpul.
Cînd se folosesc ardeii, se scot și se țin în apă rece o oră, după
care se spală cu apă rece.

Video ardei gras umplut cu carne de porc



Ardei gras umplut cu carne de porc













Ardei Gras Pentru Umplut



ARDEI GRAS PENTRU UMPLUT


Ingrediente
Video ardei gras umplut cu carne de porc
- 4 kg ardei gras
- 4 rădăcini de hrean
- sare
- mărar verde
- 3 linguri de ulei




Mod de preparare
Video ardei gras umplut cu carne de porc
Se spală ardeii, se decupează căpăcelele și se scurg cu gura în jos.
Se așază în straturi într-un borcan de sticlă spălat și uscat, se
acoperă cu saramura pregătită cu 40 g de sare la litru de apă rece.
Peste saramură se rade hrean și se pune un strat de ulei, care să
împiedice aerul să pătrundă la legume.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a umplut bine borcanul și
s-au pus deasupra legumelor scîndurele subțiri, așezate în cruce,
ca să țină legumele acoperite cu lichid tot timpul.
Cînd se folosesc ardeii, se scot și se țin în apă rece o oră, după
care se spală cu apă rece.

Video ardei gras umplut cu carne de porc



Ardei gras umplut cu carne de porc













Postare

  ANPC Termeni și Condiții