Gogonele



GOGONELE


Ingrediente

- 8 kg gogonele
- 1 kg morcovi
- 1 varză albă
- 1 conopidă
- țelină
- sare
- 2 rădăcini de hrean ( pentru un borcan de 10 litri )
- usturoi




Mod de preparare


Se aleg gogonele mari și sănătoase, pîrguite care se spală
și se pun într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se așază pe fundul borcanului frunze de țelină, boabe de
piper și căței de usturoi.
Se pun între legume buchețele de conopidă, rondele de morcov
și țelină și felii de varză albă.
Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate
folosi la toate murăturile.
Se curăță hreanul și se taie felii pe lung, se pun printre
gogonele și, cînd operația s-a terminat, se toarnă deasupra
saramura rece sau călduță, după ce a fost fiartă.
Borcanul se leagă a doua zi, cînd legumele au fost asigurate
cu destul lichid și saramura potrivită.
Pentru a se păstra mai bine, se pot adăuga în saramură 5 - 6
linguri de oțet și o lingură de zahăr.
Se păstrează borcanul, ca oricare altă conservă, în cămară
curată și bine aerisită.



Gogonele



GOGONELE


Ingrediente

- 8 kg gogonele
- 1 kg morcovi
- 1 varză albă
- 1 conopidă
- țelină
- sare
- 2 rădăcini de hrean ( pentru un borcan de 10 litri )
- usturoi




Mod de preparare


Se aleg gogonele mari și sănătoase, pîrguite care se spală
și se pun într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se așază pe fundul borcanului frunze de țelină, boabe de
piper și căței de usturoi.
Se pun între legume buchețele de conopidă, rondele de morcov
și țelină și felii de varză albă.
Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate
folosi la toate murăturile.
Se curăță hreanul și se taie felii pe lung, se pun printre
gogonele și, cînd operația s-a terminat, se toarnă deasupra
saramura rece sau călduță, după ce a fost fiartă.
Borcanul se leagă a doua zi, cînd legumele au fost asigurate
cu destul lichid și saramura potrivită.
Pentru a se păstra mai bine, se pot adăuga în saramură 5 - 6
linguri de oțet și o lingură de zahăr.
Se păstrează borcanul, ca oricare altă conservă, în cămară
curată și bine aerisită.



Castraveți în Saramură



CASTAVEȚI ÎN SARAMURĂ


Ingrediente

- 8 kg castaveți ( pentru un borcan de sticlă de 10 litri )
- 2 țeline cu frunze cu tot
- frunze de vișin
- foi de dafin
- piper boabe
- usturoi



Mod de preparare


Se spală castraveții și se așază în straturi în borcanu
de sticlă spălat și uscat.
Între castraveți se pun rondele de țelină, iar pe fundul
borcanului se pun frunze de țelină, usturoi curățat și
piper boabe.
La mijlocul borcanului se pun două crenguțe de vișin
spălate bine, care dau un gust bun castraveților și
constituie și un conservant natural.
Se pun pe marginea vasului rondele de morcov și căței
de usturoi, după care se acoperă castraveții cu saramură
fierbinte, turnată cu un polonic și nu cu un vas mare.
Cînd saramura a acoperit legumele, se adaugă boabe de
piper și foi de dafin și se acoperă borcanul cu o farfurie.
Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajută la
răspîndirea căldurii în mod uniform pe toată suprafața
borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, cu celofan pus în două,
numai după ce s-a pus peste castraveți o greutate, care
să-i țină acoperiți cu lichid.



Castraveți în Saramură



CASTAVEȚI ÎN SARAMURĂ


Ingrediente

- 8 kg castaveți ( pentru un borcan de sticlă de 10 litri )
- 2 țeline cu frunze cu tot
- frunze de vișin
- foi de dafin
- piper boabe
- usturoi



Mod de preparare


Se spală castraveții și se așază în straturi în borcanu
de sticlă spălat și uscat.
Între castraveți se pun rondele de țelină, iar pe fundul
borcanului se pun frunze de țelină, usturoi curățat și
piper boabe.
La mijlocul borcanului se pun două crenguțe de vișin
spălate bine, care dau un gust bun castraveților și
constituie și un conservant natural.
Se pun pe marginea vasului rondele de morcov și căței
de usturoi, după care se acoperă castraveții cu saramură
fierbinte, turnată cu un polonic și nu cu un vas mare.
Cînd saramura a acoperit legumele, se adaugă boabe de
piper și foi de dafin și se acoperă borcanul cu o farfurie.
Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajută la
răspîndirea căldurii în mod uniform pe toată suprafața
borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, cu celofan pus în două,
numai după ce s-a pus peste castraveți o greutate, care
să-i țină acoperiți cu lichid.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții