Gogonele Asortate



GOGONELE ASORTATE

Ingrediente

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...
- 6 kg gogonele
- 2 țeline cu frunze
- 2 verze albe
- 1 conopidă
- 1 varză roșie
- 1 kg morcovi
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Mod de preparare


Se spală legumele, se așază în straturi asortate, după
dorința fiecăreie gospodine, în borcan de sticlă
curat și uscat.
Țelinele, morcovii și conopida se spală, se taie felii
rotunde și se pun printre celelalte legume.
Varza roșie se pune tăiată în patru , răspîndită pe toată
suprafața borcanului.
Se adaugă frunze de țelină, usturoi, foi de dafin și boabe
piper care constituie conservante naturale, așezate la
fundul și la mijlocul borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a pus o greutate
deasupra legumelor, care să le țină acoperite cu lichid.

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Gogonele Asortate



GOGONELE ASORTATE

Ingrediente

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...
- 6 kg gogonele
- 2 țeline cu frunze
- 2 verze albe
- 1 conopidă
- 1 varză roșie
- 1 kg morcovi
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Mod de preparare


Se spală legumele, se așază în straturi asortate, după
dorința fiecăreie gospodine, în borcan de sticlă
curat și uscat.
Țelinele, morcovii și conopida se spală, se taie felii
rotunde și se pun printre celelalte legume.
Varza roșie se pune tăiată în patru , răspîndită pe toată
suprafața borcanului.
Se adaugă frunze de țelină, usturoi, foi de dafin și boabe
piper care constituie conservante naturale, așezate la
fundul și la mijlocul borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a pus o greutate
deasupra legumelor, care să le țină acoperite cu lichid.

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Gogonele



GOGONELE


Ingrediente

- 8 kg gogonele
- 1 kg morcovi
- 1 varză albă
- 1 conopidă
- țelină
- sare
- 2 rădăcini de hrean ( pentru un borcan de 10 litri )
- usturoi




Mod de preparare


Se aleg gogonele mari și sănătoase, pîrguite care se spală
și se pun într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se așază pe fundul borcanului frunze de țelină, boabe de
piper și căței de usturoi.
Se pun între legume buchețele de conopidă, rondele de morcov
și țelină și felii de varză albă.
Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate
folosi la toate murăturile.
Se curăță hreanul și se taie felii pe lung, se pun printre
gogonele și, cînd operația s-a terminat, se toarnă deasupra
saramura rece sau călduță, după ce a fost fiartă.
Borcanul se leagă a doua zi, cînd legumele au fost asigurate
cu destul lichid și saramura potrivită.
Pentru a se păstra mai bine, se pot adăuga în saramură 5 - 6
linguri de oțet și o lingură de zahăr.
Se păstrează borcanul, ca oricare altă conservă, în cămară
curată și bine aerisită.



Gogonele



GOGONELE


Ingrediente

- 8 kg gogonele
- 1 kg morcovi
- 1 varză albă
- 1 conopidă
- țelină
- sare
- 2 rădăcini de hrean ( pentru un borcan de 10 litri )
- usturoi




Mod de preparare


Se aleg gogonele mari și sănătoase, pîrguite care se spală
și se pun într-un borcan de sticlă curat și uscat.
Se așază pe fundul borcanului frunze de țelină, boabe de
piper și căței de usturoi.
Se pun între legume buchețele de conopidă, rondele de morcov
și țelină și felii de varză albă.
Un conservant natural puternic este hreanul, care se poate
folosi la toate murăturile.
Se curăță hreanul și se taie felii pe lung, se pun printre
gogonele și, cînd operația s-a terminat, se toarnă deasupra
saramura rece sau călduță, după ce a fost fiartă.
Borcanul se leagă a doua zi, cînd legumele au fost asigurate
cu destul lichid și saramura potrivită.
Pentru a se păstra mai bine, se pot adăuga în saramură 5 - 6
linguri de oțet și o lingură de zahăr.
Se păstrează borcanul, ca oricare altă conservă, în cămară
curată și bine aerisită.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții