Varză Murată



VARZĂ MURATĂ


Ingrediente
Video cum se pune varza la murat- 10 - 20 verze mici sau mijlocii
- sare
- apă rece
- 1 lingură boabe de porumb
- 2 gutui
- mărar uscat
- frunze de vișin
- 4 bucăți de hrean


Mod de preparare

Video cum se pune varza la murat
Se aleg verze îndesate care să aibă frunza subțire, se
curăță de foile veștede de deasupra, se spală și se
crestează la fiecare cotorul.
Se face o scobitură în cotor cu vîrful cuțitului, necesară
să cuprindă cîte o linguriță de sare.
Se ia un vas mare, se spală și se opărește, apoi se limpezește
cu apă rece.
Se așază verzele în straturi, cu cotorul în sus, punînd
printre ele : mărar uscat, două gutui tăiate felii mari, boabe
de porumb sau felii de hrean.
Se face o saramură rece cu 40 g sare grunjoasă la litru
de apă rece, se amestecă pînă cînd sarea se dizolvă complet
și se toarnă peste verze.
Timp de zece zile se aerisește varza cu o țeavă curată, pe care
se suflă aer, sau se scoate lichid și se vîntură de două ori pe zi.
După 10 zile, cînd varza s-a înmuiat puțin, se pune o greutate
peste varză, se acoperă butoiul și se lasă varza să se mureze
cel puțin o lună, după care se poate folosi.
Video cum se pune varza la murat

Varză Murată



VARZĂ MURATĂ


Ingrediente
Video cum se pune varza la murat- 10 - 20 verze mici sau mijlocii
- sare
- apă rece
- 1 lingură boabe de porumb
- 2 gutui
- mărar uscat
- frunze de vișin
- 4 bucăți de hrean


Mod de preparare

Video cum se pune varza la murat
Se aleg verze îndesate care să aibă frunza subțire, se
curăță de foile veștede de deasupra, se spală și se
crestează la fiecare cotorul.
Se face o scobitură în cotor cu vîrful cuțitului, necesară
să cuprindă cîte o linguriță de sare.
Se ia un vas mare, se spală și se opărește, apoi se limpezește
cu apă rece.
Se așază verzele în straturi, cu cotorul în sus, punînd
printre ele : mărar uscat, două gutui tăiate felii mari, boabe
de porumb sau felii de hrean.
Se face o saramură rece cu 40 g sare grunjoasă la litru
de apă rece, se amestecă pînă cînd sarea se dizolvă complet
și se toarnă peste verze.
Timp de zece zile se aerisește varza cu o țeavă curată, pe care
se suflă aer, sau se scoate lichid și se vîntură de două ori pe zi.
După 10 zile, cînd varza s-a înmuiat puțin, se pune o greutate
peste varză, se acoperă butoiul și se lasă varza să se mureze
cel puțin o lună, după care se poate folosi.
Video cum se pune varza la murat

Gogonele Asortate



GOGONELE ASORTATE

Ingrediente

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...
- 6 kg gogonele
- 2 țeline cu frunze
- 2 verze albe
- 1 conopidă
- 1 varză roșie
- 1 kg morcovi
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Mod de preparare


Se spală legumele, se așază în straturi asortate, după
dorința fiecăreie gospodine, în borcan de sticlă
curat și uscat.
Țelinele, morcovii și conopida se spală, se taie felii
rotunde și se pun printre celelalte legume.
Varza roșie se pune tăiată în patru , răspîndită pe toată
suprafața borcanului.
Se adaugă frunze de țelină, usturoi, foi de dafin și boabe
piper care constituie conservante naturale, așezate la
fundul și la mijlocul borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a pus o greutate
deasupra legumelor, care să le țină acoperite cu lichid.

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Gogonele Asortate



GOGONELE ASORTATE

Ingrediente

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...
- 6 kg gogonele
- 2 țeline cu frunze
- 2 verze albe
- 1 conopidă
- 1 varză roșie
- 1 kg morcovi
- sare
- piper boabe
- foi de dafin
Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Mod de preparare


Se spală legumele, se așază în straturi asortate, după
dorința fiecăreie gospodine, în borcan de sticlă
curat și uscat.
Țelinele, morcovii și conopida se spală, se taie felii
rotunde și se pun printre celelalte legume.
Varza roșie se pune tăiată în patru , răspîndită pe toată
suprafața borcanului.
Se adaugă frunze de țelină, usturoi, foi de dafin și boabe
piper care constituie conservante naturale, așezate la
fundul și la mijlocul borcanului.
Se leagă borcanul a doua zi, după ce s-a pus o greutate
deasupra legumelor, care să le țină acoperite cu lichid.

Video La murăturile asortate trebuie adăugate...


Postare

  ANPC Termeni și Condiții