Castraveciori în Oțet



CASTRAVECIORI ÎN OȚET


Ingrediente

- 8 kg castraveciori
- 2 litri oțet
- 4 litri apă
- 6 linguri de sare
- 2 linguri miere de albine
- piper boabe
- foi de dafin
- usturoi
- hrean 1/2 kg



Mod de preparare


Se spală castraveciorii care se aleg cu grijă, să nu aibă
semințe multe și să nu fie loviți, se pun într-un borcan
curat, acoperiți cu apă rece.
Se țin cîteva ore așa, după care apa se aruncă și se pregătește
saramura astfel : se pun 2 litri de oțet cu 4 litri de apă pe foc
să fiarbă împreună cu șase linguri de sare.
Cînd lichidul dă în clocot, se adaugă două linguri de miere
de albine și se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească puțin.
Se scot castraveții din borcan și se așază din nou, punînd
între ei căței de usturoi, rondele de morcovi și boabe de piper.
Hreanul se curăță de coajă și se taie felii pe lung, apoi se
pun feliile printre castraveți.
Se acoperă cu oțetul fierbinte, pus cu o lingură de supă sau
o cană, pentru ca borcanul să nu se spargă.
Castraveții se lasă pînă a doua zi, cînd se acoperă cu lichidul
și se leagă borcanul.
Se păstrează în cămară, la temperatură constantă.


Castraveciori în Oțet



CASTRAVECIORI ÎN OȚET


Ingrediente

- 8 kg castraveciori
- 2 litri oțet
- 4 litri apă
- 6 linguri de sare
- 2 linguri miere de albine
- piper boabe
- foi de dafin
- usturoi
- hrean 1/2 kg



Mod de preparare


Se spală castraveciorii care se aleg cu grijă, să nu aibă
semințe multe și să nu fie loviți, se pun într-un borcan
curat, acoperiți cu apă rece.
Se țin cîteva ore așa, după care apa se aruncă și se pregătește
saramura astfel : se pun 2 litri de oțet cu 4 litri de apă pe foc
să fiarbă împreună cu șase linguri de sare.
Cînd lichidul dă în clocot, se adaugă două linguri de miere
de albine și se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească puțin.
Se scot castraveții din borcan și se așază din nou, punînd
între ei căței de usturoi, rondele de morcovi și boabe de piper.
Hreanul se curăță de coajă și se taie felii pe lung, apoi se
pun feliile printre castraveți.
Se acoperă cu oțetul fierbinte, pus cu o lingură de supă sau
o cană, pentru ca borcanul să nu se spargă.
Castraveții se lasă pînă a doua zi, cînd se acoperă cu lichidul
și se leagă borcanul.
Se păstrează în cămară, la temperatură constantă.


Varză Roșie Murată




VARZĂ ROȘIE MURATĂ


Ingrediente

- 4 - 5 verze mici
- sare
- apă rece
- piper boabe
- hrean




Mod de preparare


Se aleg verze mici, se taie în patru, se spală cu
apă rece și se pun într-un borcan mic de sticlă,
cu boabe de piper printre felii și bucăți de hrean.
Se face o saramură obișnuită și se toarnă rece
peste varză.
Se folosește după o lună.





Varză Roșie Murată




VARZĂ ROȘIE MURATĂ


Ingrediente

- 4 - 5 verze mici
- sare
- apă rece
- piper boabe
- hrean




Mod de preparare


Se aleg verze mici, se taie în patru, se spală cu
apă rece și se pun într-un borcan mic de sticlă,
cu boabe de piper printre felii și bucăți de hrean.
Se face o saramură obișnuită și se toarnă rece
peste varză.
Se folosește după o lună.





Postare

  ANPC Termeni și Condiții