Ardei Capia în Oțet



ARDEI CAPIA ÎN OȚET


Ingrediente


- 7 kg ardei capia
- 5 litri apă
- 1 litru oțet
- 1/2 litru ulei
- 6 linguri de sare
- 1 căpățînă de usturoi
- 1 borcan de 10 litri de sticlă



Mod de preparare


Se spală ardeii, se pun să fiarbă pe rînd cîte cinci
minute în lichidul clocot.
Apa se amestecă cu oțetul și cu sarea, iar cînd
dă în clocot se pune uleiul.
Se micșorează focul, se iau zece ardei și se lasă
în lichid să fiarbă cinci minute, apoi se scot și se
pun într-un borcan curat.
Se lasă lichidul să se răcească și se pune peste ardei.
Se pun căței de usturoi printre ardei și se leagă
borcanul în aceeași zi.
Se păstrează la rece.



Ardei Capia în Oțet



ARDEI CAPIA ÎN OȚET


Ingrediente


- 7 kg ardei capia
- 5 litri apă
- 1 litru oțet
- 1/2 litru ulei
- 6 linguri de sare
- 1 căpățînă de usturoi
- 1 borcan de 10 litri de sticlă



Mod de preparare


Se spală ardeii, se pun să fiarbă pe rînd cîte cinci
minute în lichidul clocot.
Apa se amestecă cu oțetul și cu sarea, iar cînd
dă în clocot se pune uleiul.
Se micșorează focul, se iau zece ardei și se lasă
în lichid să fiarbă cinci minute, apoi se scot și se
pun într-un borcan curat.
Se lasă lichidul să se răcească și se pune peste ardei.
Se pun căței de usturoi printre ardei și se leagă
borcanul în aceeași zi.
Se păstrează la rece.



Castraveciori în Oțet



CASTRAVECIORI ÎN OȚET


Ingrediente

- 8 kg castraveciori
- 2 litri oțet
- 4 litri apă
- 6 linguri de sare
- 2 linguri miere de albine
- piper boabe
- foi de dafin
- usturoi
- hrean 1/2 kg



Mod de preparare


Se spală castraveciorii care se aleg cu grijă, să nu aibă
semințe multe și să nu fie loviți, se pun într-un borcan
curat, acoperiți cu apă rece.
Se țin cîteva ore așa, după care apa se aruncă și se pregătește
saramura astfel : se pun 2 litri de oțet cu 4 litri de apă pe foc
să fiarbă împreună cu șase linguri de sare.
Cînd lichidul dă în clocot, se adaugă două linguri de miere
de albine și se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească puțin.
Se scot castraveții din borcan și se așază din nou, punînd
între ei căței de usturoi, rondele de morcovi și boabe de piper.
Hreanul se curăță de coajă și se taie felii pe lung, apoi se
pun feliile printre castraveți.
Se acoperă cu oțetul fierbinte, pus cu o lingură de supă sau
o cană, pentru ca borcanul să nu se spargă.
Castraveții se lasă pînă a doua zi, cînd se acoperă cu lichidul
și se leagă borcanul.
Se păstrează în cămară, la temperatură constantă.


Castraveciori în Oțet



CASTRAVECIORI ÎN OȚET


Ingrediente

- 8 kg castraveciori
- 2 litri oțet
- 4 litri apă
- 6 linguri de sare
- 2 linguri miere de albine
- piper boabe
- foi de dafin
- usturoi
- hrean 1/2 kg



Mod de preparare


Se spală castraveciorii care se aleg cu grijă, să nu aibă
semințe multe și să nu fie loviți, se pun într-un borcan
curat, acoperiți cu apă rece.
Se țin cîteva ore așa, după care apa se aruncă și se pregătește
saramura astfel : se pun 2 litri de oțet cu 4 litri de apă pe foc
să fiarbă împreună cu șase linguri de sare.
Cînd lichidul dă în clocot, se adaugă două linguri de miere
de albine și se ia de pe foc.
Se lasă să se răcească puțin.
Se scot castraveții din borcan și se așază din nou, punînd
între ei căței de usturoi, rondele de morcovi și boabe de piper.
Hreanul se curăță de coajă și se taie felii pe lung, apoi se
pun feliile printre castraveți.
Se acoperă cu oțetul fierbinte, pus cu o lingură de supă sau
o cană, pentru ca borcanul să nu se spargă.
Castraveții se lasă pînă a doua zi, cînd se acoperă cu lichidul
și se leagă borcanul.
Se păstrează în cămară, la temperatură constantă.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții