Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Gogoșari în Oțet
GOGOȘARI ÎN OȚET
Ingrediente
- 8 kg gogoșari
- 1 conopidă
- 1/2 kg morcovi
- 6 litri de lichid
- 6 linguri de sare
- 4 linguri de zahăr sau 2 linguri de miere
- frunze de vișin
- piper
- usturoi
Mod de preparare
Se spală gogoșarii, se așază în straturi cît mai strînse
într-un borcan de sticlă, alternîndu-i cu buchete de
conopidă și rondele de morcovi.
La mijlocul borcanului se pun frunze de vișin, iar
printre legume se pun căței de usturoi.
Se pune într-un vas mare 4 litri de apă și 2 litri de oțet,
se lasă să clocotească cu șase linguri de sare și se
trage vasul de pe foc.
Se adaugă zahărul sau mierea de albine și boabele de
piper.
Se toarnă cîte puțin lichid fierbinte peste gogoșari, se
lasă borcanul acoperit pînă a doua zi și se leagă după
ce legumele s-au acoperit cu mult lichid.
Se păstrează în cămară la loc uscat și temperatură constantă.
Gogoșari în Oțet
GOGOȘARI ÎN OȚET
Ingrediente
- 8 kg gogoșari
- 1 conopidă
- 1/2 kg morcovi
- 6 litri de lichid
- 6 linguri de sare
- 4 linguri de zahăr sau 2 linguri de miere
- frunze de vișin
- piper
- usturoi
Mod de preparare
Se spală gogoșarii, se așază în straturi cît mai strînse
într-un borcan de sticlă, alternîndu-i cu buchete de
conopidă și rondele de morcovi.
La mijlocul borcanului se pun frunze de vișin, iar
printre legume se pun căței de usturoi.
Se pune într-un vas mare 4 litri de apă și 2 litri de oțet,
se lasă să clocotească cu șase linguri de sare și se
trage vasul de pe foc.
Se adaugă zahărul sau mierea de albine și boabele de
piper.
Se toarnă cîte puțin lichid fierbinte peste gogoșari, se
lasă borcanul acoperit pînă a doua zi și se leagă după
ce legumele s-au acoperit cu mult lichid.
Se păstrează în cămară la loc uscat și temperatură constantă.
Ardei Capia în Oțet
ARDEI CAPIA ÎN OȚET
Ingrediente
- 7 kg ardei capia
- 5 litri apă
- 1 litru oțet
- 1/2 litru ulei
- 6 linguri de sare
- 1 căpățînă de usturoi
- 1 borcan de 10 litri de sticlă
Mod de preparare
Se spală ardeii, se pun să fiarbă pe rînd cîte cinci
minute în lichidul clocot.
Apa se amestecă cu oțetul și cu sarea, iar cînd
dă în clocot se pune uleiul.
Se micșorează focul, se iau zece ardei și se lasă
în lichid să fiarbă cinci minute, apoi se scot și se
pun într-un borcan curat.
Se lasă lichidul să se răcească și se pune peste ardei.
Se pun căței de usturoi printre ardei și se leagă
borcanul în aceeași zi.
Se păstrează la rece.
Ardei Capia în Oțet
ARDEI CAPIA ÎN OȚET
Ingrediente
- 7 kg ardei capia
- 5 litri apă
- 1 litru oțet
- 1/2 litru ulei
- 6 linguri de sare
- 1 căpățînă de usturoi
- 1 borcan de 10 litri de sticlă
Mod de preparare
Se spală ardeii, se pun să fiarbă pe rînd cîte cinci
minute în lichidul clocot.
Apa se amestecă cu oțetul și cu sarea, iar cînd
dă în clocot se pune uleiul.
Se micșorează focul, se iau zece ardei și se lasă
în lichid să fiarbă cinci minute, apoi se scot și se
pun într-un borcan curat.
Se lasă lichidul să se răcească și se pune peste ardei.
Se pun căței de usturoi printre ardei și se leagă
borcanul în aceeași zi.
Se păstrează la rece.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții