Ciuperci Marinate



CIUPERCI MARINATE


Ingrediente

- 3 kg ciuperci
- piper boabe
- 1 litru lichid
- 1 1/2 lingură de sare
- 1 pahar de ulei
- 3 linguri de oțet
- usturoi
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se separă de codițe și se spală
în mai multe ape.
Se pun într-un vas emailat, cu sare și un pahar de ulei.
Se fierb pe foc mic, să scadă în zeama lor.
Cînd nu mai au zeamă, ciupercile se pun într-un borcan
de 3 litri, se acoperă cu lichid fiert  și răcit și se leagă
borcanul cu celofan.
Ciupercile se pot pune și în borcane mici.
Lichidul se prepară dintr-un litru de apă și trei linguri de
oțet, în care se adaugă o lingură de sare, în afară de sarea
pusă peste ciuperci la început.
Borcanele, legate cu celofan pus în două, se pun în
cuptorul aragazului și se sterilizează o jumătate de oră.
Ciupercile se păstrează peste iarnă.



Ciuperci Marinate



CIUPERCI MARINATE


Ingrediente

- 3 kg ciuperci
- piper boabe
- 1 litru lichid
- 1 1/2 lingură de sare
- 1 pahar de ulei
- 3 linguri de oțet
- usturoi
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se separă de codițe și se spală
în mai multe ape.
Se pun într-un vas emailat, cu sare și un pahar de ulei.
Se fierb pe foc mic, să scadă în zeama lor.
Cînd nu mai au zeamă, ciupercile se pun într-un borcan
de 3 litri, se acoperă cu lichid fiert  și răcit și se leagă
borcanul cu celofan.
Ciupercile se pot pune și în borcane mici.
Lichidul se prepară dintr-un litru de apă și trei linguri de
oțet, în care se adaugă o lingură de sare, în afară de sarea
pusă peste ciuperci la început.
Borcanele, legate cu celofan pus în două, se pun în
cuptorul aragazului și se sterilizează o jumătate de oră.
Ciupercile se păstrează peste iarnă.



Gogoșari în Oțet



GOGOȘARI ÎN OȚET


Ingrediente

- 8 kg gogoșari
- 1 conopidă
- 1/2 kg morcovi
- 6 litri de lichid
- 6 linguri de sare
- 4 linguri de zahăr sau 2 linguri de miere
- frunze de vișin
- piper
- usturoi


Mod de preparare

Se spală gogoșarii, se așază în straturi cît mai strînse
într-un borcan de sticlă, alternîndu-i cu buchete de
conopidă și rondele de morcovi.
La mijlocul borcanului se pun frunze de vișin, iar
printre legume se pun căței de usturoi.
Se pune într-un vas mare 4 litri de apă și 2 litri de oțet,
 se lasă să clocotească cu șase linguri de sare și se
trage vasul de pe foc.
Se adaugă zahărul sau mierea de albine și boabele de
piper.
Se toarnă cîte puțin lichid fierbinte peste gogoșari, se
lasă borcanul acoperit pînă a doua zi și se leagă după
ce legumele s-au acoperit cu mult lichid.
Se păstrează în cămară la loc uscat și temperatură constantă.


Gogoșari în Oțet



GOGOȘARI ÎN OȚET


Ingrediente

- 8 kg gogoșari
- 1 conopidă
- 1/2 kg morcovi
- 6 litri de lichid
- 6 linguri de sare
- 4 linguri de zahăr sau 2 linguri de miere
- frunze de vișin
- piper
- usturoi


Mod de preparare

Se spală gogoșarii, se așază în straturi cît mai strînse
într-un borcan de sticlă, alternîndu-i cu buchete de
conopidă și rondele de morcovi.
La mijlocul borcanului se pun frunze de vișin, iar
printre legume se pun căței de usturoi.
Se pune într-un vas mare 4 litri de apă și 2 litri de oțet,
 se lasă să clocotească cu șase linguri de sare și se
trage vasul de pe foc.
Se adaugă zahărul sau mierea de albine și boabele de
piper.
Se toarnă cîte puțin lichid fierbinte peste gogoșari, se
lasă borcanul acoperit pînă a doua zi și se leagă după
ce legumele s-au acoperit cu mult lichid.
Se păstrează în cămară la loc uscat și temperatură constantă.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții