Ghebe Murate



GHEBE MURARE

Ingrediente

- 3 kg ghebe
- 1 litru apă
- 1 pahar de ulei
- 1 lingură de sare
- 1 cană de oțet
- piper boabe



Mod de preparare


Ghebele se spală în mai multe ape reci, se pun
acoperite cu apă caldă pe foc și se fierb zece
minute, după care se aruncă apa, și se spală în
alte ape reci.
Se pun într-un borcan de sticlă curat, se acoperă
cu lichid fiert și răcit, obținut din apă și oțet.
Se pune uleiul să dea în clocot cu lichidul, se
adaugă boabe de piper și se leagă borcanul cu
celofan pus în două.
Ghebele se servesc ca garnitură sau salată în
combinație cu alte legume murate sau simple,
stropite cu ulei și garnisite cu felii de ou fiert tare.


Ghebe Murate



GHEBE MURARE

Ingrediente

- 3 kg ghebe
- 1 litru apă
- 1 pahar de ulei
- 1 lingură de sare
- 1 cană de oțet
- piper boabe



Mod de preparare


Ghebele se spală în mai multe ape reci, se pun
acoperite cu apă caldă pe foc și se fierb zece
minute, după care se aruncă apa, și se spală în
alte ape reci.
Se pun într-un borcan de sticlă curat, se acoperă
cu lichid fiert și răcit, obținut din apă și oțet.
Se pune uleiul să dea în clocot cu lichidul, se
adaugă boabe de piper și se leagă borcanul cu
celofan pus în două.
Ghebele se servesc ca garnitură sau salată în
combinație cu alte legume murate sau simple,
stropite cu ulei și garnisite cu felii de ou fiert tare.


Ciuperci Marinate



CIUPERCI MARINATE


Ingrediente

- 3 kg ciuperci
- piper boabe
- 1 litru lichid
- 1 1/2 lingură de sare
- 1 pahar de ulei
- 3 linguri de oțet
- usturoi
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se separă de codițe și se spală
în mai multe ape.
Se pun într-un vas emailat, cu sare și un pahar de ulei.
Se fierb pe foc mic, să scadă în zeama lor.
Cînd nu mai au zeamă, ciupercile se pun într-un borcan
de 3 litri, se acoperă cu lichid fiert  și răcit și se leagă
borcanul cu celofan.
Ciupercile se pot pune și în borcane mici.
Lichidul se prepară dintr-un litru de apă și trei linguri de
oțet, în care se adaugă o lingură de sare, în afară de sarea
pusă peste ciuperci la început.
Borcanele, legate cu celofan pus în două, se pun în
cuptorul aragazului și se sterilizează o jumătate de oră.
Ciupercile se păstrează peste iarnă.



Ciuperci Marinate



CIUPERCI MARINATE


Ingrediente

- 3 kg ciuperci
- piper boabe
- 1 litru lichid
- 1 1/2 lingură de sare
- 1 pahar de ulei
- 3 linguri de oțet
- usturoi
- 1 foaie de dafin


Mod de preparare


Se curăță ciupercile, se separă de codițe și se spală
în mai multe ape.
Se pun într-un vas emailat, cu sare și un pahar de ulei.
Se fierb pe foc mic, să scadă în zeama lor.
Cînd nu mai au zeamă, ciupercile se pun într-un borcan
de 3 litri, se acoperă cu lichid fiert  și răcit și se leagă
borcanul cu celofan.
Ciupercile se pot pune și în borcane mici.
Lichidul se prepară dintr-un litru de apă și trei linguri de
oțet, în care se adaugă o lingură de sare, în afară de sarea
pusă peste ciuperci la început.
Borcanele, legate cu celofan pus în două, se pun în
cuptorul aragazului și se sterilizează o jumătate de oră.
Ciupercile se păstrează peste iarnă.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții