Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Zacuscă de Vinete
ZACUSCĂ DE VINETE
Ingrediente
- 6 kg vinete
- 6 kg gogoșari
- 2 kg ceapă
- 3 kg roșii decojite
- sare
- 1 litru ulei
- foi de dafin
- usturoi
- piper boabe
Mod de preparare
Se coc ardeii și vinetele cu o seară înainte, ca să
aibă timp să se scurgă.
Se lasă curățate în vase mari, iar cînd se pregătește
zacusca ardeii, se taie felii subțiri, iar vinetele se rup
sau se toacă mărunt.
Se procedează ca și la zacusca de ghebe : se tooacă
ceapa, care se fierbe o oră într-un litru de ulei.
Se adaugă ardeii, apoi sucul de roșii fiert separat și
vinetele tocate.
Zacusca se fierbe încet, în vase cu pereți dubli, împreună
cu boabe de piper și foi de dafin.
Cînd toate ingredientele sînt puse, se potrivește de sare.
Se adaugă usturoi după gust.
Zacusca se fierbe cel puțin trei ore, iar cînd este gata,
nu trebuie să mai aibă deloc suc.
Se pune în borcane și se sterilizează în cuptor sau în bain-marie.
Zacuscă de Vinete
ZACUSCĂ DE VINETE
Ingrediente
- 6 kg vinete
- 6 kg gogoșari
- 2 kg ceapă
- 3 kg roșii decojite
- sare
- 1 litru ulei
- foi de dafin
- usturoi
- piper boabe
Mod de preparare
Se coc ardeii și vinetele cu o seară înainte, ca să
aibă timp să se scurgă.
Se lasă curățate în vase mari, iar cînd se pregătește
zacusca ardeii, se taie felii subțiri, iar vinetele se rup
sau se toacă mărunt.
Se procedează ca și la zacusca de ghebe : se tooacă
ceapa, care se fierbe o oră într-un litru de ulei.
Se adaugă ardeii, apoi sucul de roșii fiert separat și
vinetele tocate.
Zacusca se fierbe încet, în vase cu pereți dubli, împreună
cu boabe de piper și foi de dafin.
Cînd toate ingredientele sînt puse, se potrivește de sare.
Se adaugă usturoi după gust.
Zacusca se fierbe cel puțin trei ore, iar cînd este gata,
nu trebuie să mai aibă deloc suc.
Se pune în borcane și se sterilizează în cuptor sau în bain-marie.
Zacuscă de Ghebe
ZACUSCĂ DE GHEBE
Ingrediente
- 2 kg ghebe curățate
- 2 kg ceapă
- 1 litru ulei
- 6 kg gogoșari
- 3 kg roșii
- sare
- piper boabe
- foaie de dafin
- usturoi
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se taie în două și se lasă o oră în apă
rece, ca să-și piardă toxinele.
Se toacă mărunt și se pune cu 1 litru de ulei într-un
vas mare cu pereți dubli, de preferință un vas de tuci.
Se lasă ceapa să fiarbă pînă cînd se înmoaie.
Gogoșarii se coc cu o seara înainte și se curăță de coajă.
Se taie felii subțiri și se pun peste ceapă, se lasă să
fiarbă o oră, după care se adaugă ghebele spălate în multe
ape și clocotite 5 minute.
Ghebele se pun peste amestecul de ceapă și ardei, tocate
mărunt sau tăiate bucăți mai mari.
Separat se dau roșiile prin sită sau prin mașina specială, se
fierbe sucul obținut o jumătate de oră, după care se pune
peste ghebe .
Amestecul se fierbe cu piper boabe, usturoi tocat și o foaie
de dafin, pînă cînd scade de tot.
Se fierbe pe foc mic, sub supraveghere, pentru că, atunci
cînd se îngroașă, se prinde ușor de fundul vasului.
Se învelesc borcanele în pături unde se țin 24 de ore.
Se păstrează la rece, deoarece zacusca este un produs perisabil.
Se servește ca aperitiv.
Zacuscă de Ghebe
ZACUSCĂ DE GHEBE
Ingrediente
- 2 kg ghebe curățate
- 2 kg ceapă
- 1 litru ulei
- 6 kg gogoșari
- 3 kg roșii
- sare
- piper boabe
- foaie de dafin
- usturoi
Mod de preparare
Se curăță ceapa, se taie în două și se lasă o oră în apă
rece, ca să-și piardă toxinele.
Se toacă mărunt și se pune cu 1 litru de ulei într-un
vas mare cu pereți dubli, de preferință un vas de tuci.
Se lasă ceapa să fiarbă pînă cînd se înmoaie.
Gogoșarii se coc cu o seara înainte și se curăță de coajă.
Se taie felii subțiri și se pun peste ceapă, se lasă să
fiarbă o oră, după care se adaugă ghebele spălate în multe
ape și clocotite 5 minute.
Ghebele se pun peste amestecul de ceapă și ardei, tocate
mărunt sau tăiate bucăți mai mari.
Separat se dau roșiile prin sită sau prin mașina specială, se
fierbe sucul obținut o jumătate de oră, după care se pune
peste ghebe .
Amestecul se fierbe cu piper boabe, usturoi tocat și o foaie
de dafin, pînă cînd scade de tot.
Se fierbe pe foc mic, sub supraveghere, pentru că, atunci
cînd se îngroașă, se prinde ușor de fundul vasului.
Se învelesc borcanele în pături unde se țin 24 de ore.
Se păstrează la rece, deoarece zacusca este un produs perisabil.
Se servește ca aperitiv.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții