Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pască cu Ciocolată
PASCĂ CU CIOCOLATĂ
Ingrediente
- 500 g aluat de cozonac
- 4 ouă
- 1 pahar de lapte dulce
- 4 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 150 g de zahăr tos
- 100 g de ciocolată
Mod de preparare
Se folosesc forme mai mici decît la pasca cu orez, ciocolata fiind
mai puțin vîscoasă.
Se freacă ouăle întregi ( se oprește un gălbenuș pentru uns aluatul
deasupra ) cu zahărul tos un sfert de oră.
Peste crema obținută se pune făina cernută și se omogenizează, apoi
se adaugă laptele cald și cacaua cernută proaspăt.
Se lucrează pe foc mic, pentru că amestecul trebuie să se îngroașe.
Se amestecă cu o lingură de lemn în continuu, deoarece amestecul
fiind gros, se prinde imediat de pereții vasului.
Crema se parfumează cu rom sau cu vanilie și se amestecă încet
cu ciocolată topită în alt vas, omogenizînd amestecul pe foc.
Se ia cratița de pe foc cînd crema este groasă, se răcește zece minute,
se adaugă untul amestecînd încet ca să se topească bine și se lasă
să se răcească de tot.
Se împarte în două părți egale și se trece la pregătirea produsului :
se unge cratița cu unt, se înconjoară cu aluat de cozonac împletit
din fîșii, se toarnă jumătate din umplutură la mijlocul cratiței și
se unge aluatul cu gălbenuș.
Se introduce tava în cuptor ; aluatul fiind mai puțin decît la cozonac
va crește repede.
Se lasă focul mic un sfert de oră, apoi se coace la foc potrivit încă
o jumătate de oră.
Pasca este coaptă cînd aluatul a devenit rumen și strălucitor.
Se scoate și se coace restul de aluat ; cantitățile indicate sînt pentru
două păști.
Pască cu Ciocolată
PASCĂ CU CIOCOLATĂ
Ingrediente
- 500 g aluat de cozonac
- 4 ouă
- 1 pahar de lapte dulce
- 4 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 150 g de zahăr tos
- 100 g de ciocolată
Mod de preparare
Se folosesc forme mai mici decît la pasca cu orez, ciocolata fiind
mai puțin vîscoasă.
Se freacă ouăle întregi ( se oprește un gălbenuș pentru uns aluatul
deasupra ) cu zahărul tos un sfert de oră.
Peste crema obținută se pune făina cernută și se omogenizează, apoi
se adaugă laptele cald și cacaua cernută proaspăt.
Se lucrează pe foc mic, pentru că amestecul trebuie să se îngroașe.
Se amestecă cu o lingură de lemn în continuu, deoarece amestecul
fiind gros, se prinde imediat de pereții vasului.
Crema se parfumează cu rom sau cu vanilie și se amestecă încet
cu ciocolată topită în alt vas, omogenizînd amestecul pe foc.
Se ia cratița de pe foc cînd crema este groasă, se răcește zece minute,
se adaugă untul amestecînd încet ca să se topească bine și se lasă
să se răcească de tot.
Se împarte în două părți egale și se trece la pregătirea produsului :
se unge cratița cu unt, se înconjoară cu aluat de cozonac împletit
din fîșii, se toarnă jumătate din umplutură la mijlocul cratiței și
se unge aluatul cu gălbenuș.
Se introduce tava în cuptor ; aluatul fiind mai puțin decît la cozonac
va crește repede.
Se lasă focul mic un sfert de oră, apoi se coace la foc potrivit încă
o jumătate de oră.
Pasca este coaptă cînd aluatul a devenit rumen și strălucitor.
Se scoate și se coace restul de aluat ; cantitățile indicate sînt pentru
două păști.
Pască cu Orez
PASCĂ CU OREZ
Ingrediente
- 650 g aluat de cozonac
- 1 litru lapte dulce nefiert
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cană de orez
- 1/2 baton de vanilie
- 100 g de stafide
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Aluatul de cozonac se lasă la dospit cît timp se
pregătește umplutura.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se clocotește cîteva minute cu apă caldă în care
s-a pus și sare, după care apa se aruncă și se umple
oala cu lapte dulce, nefiert.
Se fierbe orezul pînă cînd se poate consuma, se
lasă să se răcească puțin și se amestecă cu o cremă
obținută din : 5 gălbenușuri frecate spumă cu 4 linguri
de zahăr, vanilie și stafide, curățate și spălate.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă
tare, amestecînd ușor.
Cînd crema este omogenă, se toarnă peste orez,
se amestecă bine și se împarte în două.
În continuare se procedează ca la pasca cu brînză.
Pască cu Orez
PASCĂ CU OREZ
Ingrediente
- 650 g aluat de cozonac
- 1 litru lapte dulce nefiert
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cană de orez
- 1/2 baton de vanilie
- 100 g de stafide
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Aluatul de cozonac se lasă la dospit cît timp se
pregătește umplutura.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se clocotește cîteva minute cu apă caldă în care
s-a pus și sare, după care apa se aruncă și se umple
oala cu lapte dulce, nefiert.
Se fierbe orezul pînă cînd se poate consuma, se
lasă să se răcească puțin și se amestecă cu o cremă
obținută din : 5 gălbenușuri frecate spumă cu 4 linguri
de zahăr, vanilie și stafide, curățate și spălate.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă
tare, amestecînd ușor.
Cînd crema este omogenă, se toarnă peste orez,
se amestecă bine și se împarte în două.
În continuare se procedează ca la pasca cu brînză.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții