Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Lichiu cu Aluat de Cozonac
LICHIU CU ALUAT DE COZONAC
Ingrediente
- 1/2 kg aluat de cozonac
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de zahăr
- 1 ou
- 50 g stafide
Mod de preparare
Smîntîna se amestecă cu un ou bătut și o lingură de zahăr,
apoi se întinde deasupra unei foi de cozonac, pusă în
tavă mare, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Tava se introduce se introduce în cuptor după ce conținutul
se acoperă cu stafide alese și spălate.
Prăjitura se coace la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd se pune în tavă, aluatul trebuie să fie deja dospit.
Se răcește în tava în care s-a copt și se taie numai călduț,
nu cald sau fierbinte.
Se servește cu zahăr farin cernut deasupra sau cu smîntînă
îndulcită.
Lichiu cu Aluat de Cozonac
LICHIU CU ALUAT DE COZONAC
Ingrediente
- 1/2 kg aluat de cozonac
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de zahăr
- 1 ou
- 50 g stafide
Mod de preparare
Smîntîna se amestecă cu un ou bătut și o lingură de zahăr,
apoi se întinde deasupra unei foi de cozonac, pusă în
tavă mare, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Tava se introduce se introduce în cuptor după ce conținutul
se acoperă cu stafide alese și spălate.
Prăjitura se coace la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd se pune în tavă, aluatul trebuie să fie deja dospit.
Se răcește în tava în care s-a copt și se taie numai călduț,
nu cald sau fierbinte.
Se servește cu zahăr farin cernut deasupra sau cu smîntînă
îndulcită.
Mucenici Moldovenești
MUCENICI MOLDOVENEȘTI
Ingrediente
- 1 kg de aluat de cozonac
- 300 g nuci măcinate
- 1 cană miere de albine
- apă
Mod de preparare
Se lasă aluatul la dospit, timp în care se macină
nucile și se diluează mierea cu un pahar de apă
caldă.
Se fac mucenici, din aluat răsucit sul subțire cu
diametru de 1 cm, se prind de capete în formă de 8,
se pun într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină,
se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și, cît sînt calzi, se trec prin miere diluată
cu apă caldă și se tăvălesc prin nucă măcinată.
Mucenicii se servesc atît calzi, cît și reci, păstrați
în cameră curată și bine aerisită.
Mucenici Moldovenești
MUCENICI MOLDOVENEȘTI
Ingrediente
- 1 kg de aluat de cozonac
- 300 g nuci măcinate
- 1 cană miere de albine
- apă
Mod de preparare
Se lasă aluatul la dospit, timp în care se macină
nucile și se diluează mierea cu un pahar de apă
caldă.
Se fac mucenici, din aluat răsucit sul subțire cu
diametru de 1 cm, se prind de capete în formă de 8,
se pun într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină,
se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și, cît sînt calzi, se trec prin miere diluată
cu apă caldă și se tăvălesc prin nucă măcinată.
Mucenicii se servesc atît calzi, cît și reci, păstrați
în cameră curată și bine aerisită.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții