Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Plăcintă cu Carne
PLĂCINTĂ CU CARNE
Ingrediente
- 1 cană de ulei
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere
- 1 ou
- sare
- 400 g făină
Mod de preparare
Se amestecă la rece o cană de lapte dulce cu o cană de ulei.
Amestecul se omogenizează bătînt energic cu telul cinci
minute, se adaugă sare, drojdie de bere cît o nucă, înmuiată
în lapte cald un gălbenuș de ou și făină proaspătă cernută.
Se amestecă energic cu o furculiță ; aluatul nu se frămîntă.
Se lasă să dospească la rece o oră, după care se întinde pe o
planșetă presărată cu făină, se frămîntă ușor și se întinde în
patru părți egale.
Se întind foi care se umplu cu diferite umpluturi : de carne,
de ciuperci, de brînză sărată.
Umplutura se face din : carne tocată ( 500 g ), două cepe tocate,
1/2 ceașcă de ulei, sare, piper măcinat, mentă pisată.
Carnea se pune împreună cu ceapa să se înmoaie în ulei cald, se
lasă să scadă tot sosul lăsat de carne și se răcește pe marginea
plitei.
Se adaugă peste carne un ou crud, sare, piper măcinat și
mentă pisată.
Amestecul se omogenizează și se împarte în patru părți.
Se întinde umplutura pe foia de aluat, se rulează aluatul, se unge
ruloul cu albuș bătut și se așază într-o tavă mare, unsă cu ulei
și tapetată cu făină.
Plăcinta se coace la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.
Se taie bucăți numai după ce s-a răcit un sfert de oră și se
servește caldă.
Plăcintă cu Carne
PLĂCINTĂ CU CARNE
Ingrediente
- 1 cană de ulei
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere
- 1 ou
- sare
- 400 g făină
Mod de preparare
Se amestecă la rece o cană de lapte dulce cu o cană de ulei.
Amestecul se omogenizează bătînt energic cu telul cinci
minute, se adaugă sare, drojdie de bere cît o nucă, înmuiată
în lapte cald un gălbenuș de ou și făină proaspătă cernută.
Se amestecă energic cu o furculiță ; aluatul nu se frămîntă.
Se lasă să dospească la rece o oră, după care se întinde pe o
planșetă presărată cu făină, se frămîntă ușor și se întinde în
patru părți egale.
Se întind foi care se umplu cu diferite umpluturi : de carne,
de ciuperci, de brînză sărată.
Umplutura se face din : carne tocată ( 500 g ), două cepe tocate,
1/2 ceașcă de ulei, sare, piper măcinat, mentă pisată.
Carnea se pune împreună cu ceapa să se înmoaie în ulei cald, se
lasă să scadă tot sosul lăsat de carne și se răcește pe marginea
plitei.
Se adaugă peste carne un ou crud, sare, piper măcinat și
mentă pisată.
Amestecul se omogenizează și se împarte în patru părți.
Se întinde umplutura pe foia de aluat, se rulează aluatul, se unge
ruloul cu albuș bătut și se așază într-o tavă mare, unsă cu ulei
și tapetată cu făină.
Plăcinta se coace la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.
Se taie bucăți numai după ce s-a răcit un sfert de oră și se
servește caldă.
Lichiu cu Aluat de Cozonac
LICHIU CU ALUAT DE COZONAC
Ingrediente
- 1/2 kg aluat de cozonac
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de zahăr
- 1 ou
- 50 g stafide
Mod de preparare
Smîntîna se amestecă cu un ou bătut și o lingură de zahăr,
apoi se întinde deasupra unei foi de cozonac, pusă în
tavă mare, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Tava se introduce se introduce în cuptor după ce conținutul
se acoperă cu stafide alese și spălate.
Prăjitura se coace la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd se pune în tavă, aluatul trebuie să fie deja dospit.
Se răcește în tava în care s-a copt și se taie numai călduț,
nu cald sau fierbinte.
Se servește cu zahăr farin cernut deasupra sau cu smîntînă
îndulcită.
Lichiu cu Aluat de Cozonac
LICHIU CU ALUAT DE COZONAC
Ingrediente
- 1/2 kg aluat de cozonac
- 1 cană de smîntînă
- 1 lingură de zahăr
- 1 ou
- 50 g stafide
Mod de preparare
Smîntîna se amestecă cu un ou bătut și o lingură de zahăr,
apoi se întinde deasupra unei foi de cozonac, pusă în
tavă mare, unsă cu unt și tapetată cu făină.
Tava se introduce se introduce în cuptor după ce conținutul
se acoperă cu stafide alese și spălate.
Prăjitura se coace la foc potrivit trei sferturi de oră.
Cînd se pune în tavă, aluatul trebuie să fie deja dospit.
Se răcește în tava în care s-a copt și se taie numai călduț,
nu cald sau fierbinte.
Se servește cu zahăr farin cernut deasupra sau cu smîntînă
îndulcită.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții