Pască cu Brînză de Vaci



PASCĂ CU BRÎNZĂ DE VACI


Ingrediente

- 650 g aluat de cozonac
- 1 lingură de unt
- 1 gălbenuș
- 1 kg de brînză de vaci
- 1/2 linguriță de sare
- 6 ouă
- 300 g de zahăr
- 1 lingură de făină
- coajă de lămîie
- 100 g stafide
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de smîntînă ( pentru umplutură )



Mod de preparare

Se prepară umplutura astfel : brînza se amestecă spumă
cu două linguri de unt și două linguri de smîntînă.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul separat, se amestecă
crema astfel obținută cu pasta de brînză, se adaugă coajă
de lămîie rasă, stafide spălate bine, sare și albușurile
bătute spumă.
Amestecul se omogenizează cu o lingură de lemn, se
împarte în două și se trece șa pregătirea produsului : se
unge o cratiță cu pereții înalți cu o linguriță de unt cald,
se presară cu făină, se face un sul împletit din jumătate
cantitate de aluat,
se așază în formă de coroană în cratiță, în mijlocul ei se
pune jumătate de umplutura de brînză, se unge aluatul
cu gălbenuș de ou și se introduc formele în cuptorul cald,
să se coacă la foc mic un sfert de oră, și la foc potrivit o
jumătate de oră.
În continuare se procedează ca și la pască cu smîntînă.




Pască cu Brînză de Vaci



PASCĂ CU BRÎNZĂ DE VACI


Ingrediente

- 650 g aluat de cozonac
- 1 lingură de unt
- 1 gălbenuș
- 1 kg de brînză de vaci
- 1/2 linguriță de sare
- 6 ouă
- 300 g de zahăr
- 1 lingură de făină
- coajă de lămîie
- 100 g stafide
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de smîntînă ( pentru umplutură )



Mod de preparare

Se prepară umplutura astfel : brînza se amestecă spumă
cu două linguri de unt și două linguri de smîntînă.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul separat, se amestecă
crema astfel obținută cu pasta de brînză, se adaugă coajă
de lămîie rasă, stafide spălate bine, sare și albușurile
bătute spumă.
Amestecul se omogenizează cu o lingură de lemn, se
împarte în două și se trece șa pregătirea produsului : se
unge o cratiță cu pereții înalți cu o linguriță de unt cald,
se presară cu făină, se face un sul împletit din jumătate
cantitate de aluat,
se așază în formă de coroană în cratiță, în mijlocul ei se
pune jumătate de umplutura de brînză, se unge aluatul
cu gălbenuș de ou și se introduc formele în cuptorul cald,
să se coacă la foc mic un sfert de oră, și la foc potrivit o
jumătate de oră.
În continuare se procedează ca și la pască cu smîntînă.




Pască cu Smîntînă



PASCĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg făină
- 8 gălbenușuri
- coaja de lămîie
- 1 cană de lapte dulce
- 300 g zahăr
- 200 g unt

( pentru aluat )
- 1 litru de smîntînă
- 3 gălbenușuri
- vanilie
- coajă de lămîie
- 100 g stafide
- sare
- 300 g de zahăr tos ( pentru umplutură )


Mod de preparare

Se frămîntă un aluat de cozonac, care se lasă la dospit două ore,
apoi se împarte în două sau trei părți și se întinde fiecare
bucată de aluat ca un sul.
Cu acest sul se face o coroană în jurul unui cratițe  unse cu unt,
iar în mijlocul cratiței se pune o parte de umplutură, ceva mai
înaltă decît aluatul.
Cratița se introduce în cuptorul cald și se coace ca orice cozonac.
Dintr-un kilogram de făină se face 3 - 4 păști cu smîntînă sau cu
orice alt fel de umplutură.
Smîntîna se scurge, cît crește aluatul, printr-un tifon curat, pus
în două, pe fundul unei site obișnuite.
Peste tifon se pune smîntîna și se lasă să se scurgă zerul.
Se răstoarnă într-un castron adînc, se amestecă cu zahărul, stafidele,
coaja de lămîie, eventual cîteva fructe confiate, dacă lămîia lipsește,
cu vanilia și gălbenușurile frecată separat.
Amestecul se împarte în trei sau partu părți, după cît aluat avem.
Cînd aluatul s-a rumenit, pasca este coaptă.
Se răcește o jumătate de oră în formă, apoi se pune peste gura cratiței
o farfurie mare, se introduce cratița și se lasă să cadă conținutul.
Se pune o altă farfurie peste farfuria pe care s-a scos pasca, se
întoarce și se lasă alături de cozonaci să se răcească.


Pască cu Smîntînă



PASCĂ CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 1 kg făină
- 8 gălbenușuri
- coaja de lămîie
- 1 cană de lapte dulce
- 300 g zahăr
- 200 g unt

( pentru aluat )
- 1 litru de smîntînă
- 3 gălbenușuri
- vanilie
- coajă de lămîie
- 100 g stafide
- sare
- 300 g de zahăr tos ( pentru umplutură )


Mod de preparare

Se frămîntă un aluat de cozonac, care se lasă la dospit două ore,
apoi se împarte în două sau trei părți și se întinde fiecare
bucată de aluat ca un sul.
Cu acest sul se face o coroană în jurul unui cratițe  unse cu unt,
iar în mijlocul cratiței se pune o parte de umplutură, ceva mai
înaltă decît aluatul.
Cratița se introduce în cuptorul cald și se coace ca orice cozonac.
Dintr-un kilogram de făină se face 3 - 4 păști cu smîntînă sau cu
orice alt fel de umplutură.
Smîntîna se scurge, cît crește aluatul, printr-un tifon curat, pus
în două, pe fundul unei site obișnuite.
Peste tifon se pune smîntîna și se lasă să se scurgă zerul.
Se răstoarnă într-un castron adînc, se amestecă cu zahărul, stafidele,
coaja de lămîie, eventual cîteva fructe confiate, dacă lămîia lipsește,
cu vanilia și gălbenușurile frecată separat.
Amestecul se împarte în trei sau partu părți, după cît aluat avem.
Cînd aluatul s-a rumenit, pasca este coaptă.
Se răcește o jumătate de oră în formă, apoi se pune peste gura cratiței
o farfurie mare, se introduce cratița și se lasă să cadă conținutul.
Se pune o altă farfurie peste farfuria pe care s-a scos pasca, se
întoarce și se lasă alături de cozonaci să se răcească.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții