Pagini
- Pagina de Pornire
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noastră
- Contact
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrînești
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Alimentația Copilului Mic
- Sfaturi Utile
- Poeții, Poezii, Fabule, Colinde, Pastele, Doine, Balade
Pască cu Orez
PASCĂ CU OREZ
Ingrediente
- 650 g aluat de cozonac
- 1 litru lapte dulce nefiert
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cană de orez
- 1/2 baton de vanilie
- 100 g de stafide
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Aluatul de cozonac se lasă la dospit cît timp se
pregătește umplutura.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se clocotește cîteva minute cu apă caldă în care
s-a pus și sare, după care apa se aruncă și se umple
oala cu lapte dulce, nefiert.
Se fierbe orezul pînă cînd se poate consuma, se
lasă să se răcească puțin și se amestecă cu o cremă
obținută din : 5 gălbenușuri frecate spumă cu 4 linguri
de zahăr, vanilie și stafide, curățate și spălate.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă
tare, amestecînd ușor.
Cînd crema este omogenă, se toarnă peste orez,
se amestecă bine și se împarte în două.
În continuare se procedează ca la pasca cu brînză.
Pască cu Orez
PASCĂ CU OREZ
Ingrediente
- 650 g aluat de cozonac
- 1 litru lapte dulce nefiert
- 1/2 linguriță de sare
- 1 cană de orez
- 1/2 baton de vanilie
- 100 g de stafide
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt
Mod de preparare
Aluatul de cozonac se lasă la dospit cît timp se
pregătește umplutura.
Se alege orezul, se spală în mai multe ape reci,
se clocotește cîteva minute cu apă caldă în care
s-a pus și sare, după care apa se aruncă și se umple
oala cu lapte dulce, nefiert.
Se fierbe orezul pînă cînd se poate consuma, se
lasă să se răcească puțin și se amestecă cu o cremă
obținută din : 5 gălbenușuri frecate spumă cu 4 linguri
de zahăr, vanilie și stafide, curățate și spălate.
Peste cremă se adaugă albușurile bătute spumă
tare, amestecînd ușor.
Cînd crema este omogenă, se toarnă peste orez,
se amestecă bine și se împarte în două.
În continuare se procedează ca la pasca cu brînză.
Pască cu Brînză de Vaci
PASCĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
Ingrediente
- 650 g aluat de cozonac
- 1 lingură de unt
- 1 gălbenuș
- 1 kg de brînză de vaci
- 1/2 linguriță de sare
- 6 ouă
- 300 g de zahăr
- 1 lingură de făină
- coajă de lămîie
- 100 g stafide
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de smîntînă ( pentru umplutură )
Mod de preparare
Se prepară umplutura astfel : brînza se amestecă spumă
cu două linguri de unt și două linguri de smîntînă.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul separat, se amestecă
crema astfel obținută cu pasta de brînză, se adaugă coajă
de lămîie rasă, stafide spălate bine, sare și albușurile
bătute spumă.
Amestecul se omogenizează cu o lingură de lemn, se
împarte în două și se trece șa pregătirea produsului : se
unge o cratiță cu pereții înalți cu o linguriță de unt cald,
se presară cu făină, se face un sul împletit din jumătate
cantitate de aluat,
se așază în formă de coroană în cratiță, în mijlocul ei se
pune jumătate de umplutura de brînză, se unge aluatul
cu gălbenuș de ou și se introduc formele în cuptorul cald,
să se coacă la foc mic un sfert de oră, și la foc potrivit o
jumătate de oră.
În continuare se procedează ca și la pască cu smîntînă.
Pască cu Brînză de Vaci
PASCĂ CU BRÎNZĂ DE VACI
Ingrediente
- 650 g aluat de cozonac
- 1 lingură de unt
- 1 gălbenuș
- 1 kg de brînză de vaci
- 1/2 linguriță de sare
- 6 ouă
- 300 g de zahăr
- 1 lingură de făină
- coajă de lămîie
- 100 g stafide
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de smîntînă ( pentru umplutură )
Mod de preparare
Se prepară umplutura astfel : brînza se amestecă spumă
cu două linguri de unt și două linguri de smîntînă.
Gălbenușurile se freacă cu zahărul separat, se amestecă
crema astfel obținută cu pasta de brînză, se adaugă coajă
de lămîie rasă, stafide spălate bine, sare și albușurile
bătute spumă.
Amestecul se omogenizează cu o lingură de lemn, se
împarte în două și se trece șa pregătirea produsului : se
unge o cratiță cu pereții înalți cu o linguriță de unt cald,
se presară cu făină, se face un sul împletit din jumătate
cantitate de aluat,
se așază în formă de coroană în cratiță, în mijlocul ei se
pune jumătate de umplutura de brînză, se unge aluatul
cu gălbenuș de ou și se introduc formele în cuptorul cald,
să se coacă la foc mic un sfert de oră, și la foc potrivit o
jumătate de oră.
În continuare se procedează ca și la pască cu smîntînă.
Abonați-vă la:
Comentarii (Atom)
Postare
ANPC Termeni și Condiții