Mucenici Moldovenești



MUCENICI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 1 kg de aluat de cozonac
- 300 g nuci măcinate
- 1 cană miere de albine
- apă




Mod de preparare


Se lasă aluatul la dospit, timp în care se macină
nucile și se diluează mierea cu un pahar de apă
caldă.
Se fac mucenici, din aluat răsucit sul subțire cu
diametru de 1 cm, se prind de capete în formă de 8,
se pun într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină,
se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și, cît sînt calzi, se trec prin miere diluată
cu apă caldă și se tăvălesc prin nucă măcinată.
Mucenicii se servesc atît calzi, cît și reci, păstrați
în cameră curată și bine aerisită.



Mucenici Moldovenești



MUCENICI MOLDOVENEȘTI


Ingrediente

- 1 kg de aluat de cozonac
- 300 g nuci măcinate
- 1 cană miere de albine
- apă




Mod de preparare


Se lasă aluatul la dospit, timp în care se macină
nucile și se diluează mierea cu un pahar de apă
caldă.
Se fac mucenici, din aluat răsucit sul subțire cu
diametru de 1 cm, se prind de capete în formă de 8,
se pun într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină,
se coc la foc potrivit o jumătate de oră.
Se scot și, cît sînt calzi, se trec prin miere diluată
cu apă caldă și se tăvălesc prin nucă măcinată.
Mucenicii se servesc atît calzi, cît și reci, păstrați
în cameră curată și bine aerisită.



Pască cu Ciocolată



PASCĂ CU CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 500 g aluat de cozonac
- 4 ouă
- 1 pahar de lapte dulce
- 4 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 150 g de zahăr tos
- 100 g de ciocolată


Mod de preparare

Se folosesc forme mai mici decît la pasca cu orez, ciocolata fiind
mai puțin vîscoasă.
Se freacă ouăle întregi ( se oprește un gălbenuș pentru uns aluatul
deasupra ) cu zahărul tos un sfert de oră.
Peste crema obținută se pune făina cernută și se omogenizează, apoi
se adaugă laptele cald și cacaua cernută proaspăt.
Se lucrează pe foc mic, pentru că amestecul trebuie să se îngroașe.
Se amestecă cu o lingură de lemn în continuu, deoarece amestecul
fiind gros, se prinde imediat de pereții vasului.
Crema se parfumează cu rom sau cu vanilie și se amestecă încet
cu ciocolată topită în alt vas, omogenizînd amestecul pe foc.
Se ia cratița de pe foc cînd crema este groasă, se răcește zece minute,
se adaugă untul amestecînd încet ca să se topească bine și se lasă
să se răcească de tot.
Se împarte în două părți egale și se trece la pregătirea produsului :
se unge cratița cu unt, se înconjoară cu aluat de cozonac împletit
din fîșii, se toarnă jumătate din umplutură la mijlocul cratiței și
se unge aluatul cu gălbenuș.
Se introduce tava în cuptor ; aluatul fiind mai puțin decît la cozonac
va crește repede.
Se lasă focul mic un sfert de oră, apoi se coace la foc potrivit încă
o jumătate de oră.
Pasca este coaptă cînd aluatul a devenit rumen și strălucitor.
Se scoate și se coace restul de aluat ; cantitățile indicate sînt pentru
două păști.



Pască cu Ciocolată



PASCĂ CU CIOCOLATĂ


Ingrediente

- 500 g aluat de cozonac
- 4 ouă
- 1 pahar de lapte dulce
- 4 linguri de unt
- 2 linguri de cacao
- 150 g de zahăr tos
- 100 g de ciocolată


Mod de preparare

Se folosesc forme mai mici decît la pasca cu orez, ciocolata fiind
mai puțin vîscoasă.
Se freacă ouăle întregi ( se oprește un gălbenuș pentru uns aluatul
deasupra ) cu zahărul tos un sfert de oră.
Peste crema obținută se pune făina cernută și se omogenizează, apoi
se adaugă laptele cald și cacaua cernută proaspăt.
Se lucrează pe foc mic, pentru că amestecul trebuie să se îngroașe.
Se amestecă cu o lingură de lemn în continuu, deoarece amestecul
fiind gros, se prinde imediat de pereții vasului.
Crema se parfumează cu rom sau cu vanilie și se amestecă încet
cu ciocolată topită în alt vas, omogenizînd amestecul pe foc.
Se ia cratița de pe foc cînd crema este groasă, se răcește zece minute,
se adaugă untul amestecînd încet ca să se topească bine și se lasă
să se răcească de tot.
Se împarte în două părți egale și se trece la pregătirea produsului :
se unge cratița cu unt, se înconjoară cu aluat de cozonac împletit
din fîșii, se toarnă jumătate din umplutură la mijlocul cratiței și
se unge aluatul cu gălbenuș.
Se introduce tava în cuptor ; aluatul fiind mai puțin decît la cozonac
va crește repede.
Se lasă focul mic un sfert de oră, apoi se coace la foc potrivit încă
o jumătate de oră.
Pasca este coaptă cînd aluatul a devenit rumen și strălucitor.
Se scoate și se coace restul de aluat ; cantitățile indicate sînt pentru
două păști.



Postare

  ANPC Termeni și Condiții