Plăcintă cu Brînză în Amestec



PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru Aluat

- 1 cană de lapte dulce
- 1 cană de ulei
- drojdie de bere
- sare
- 1 ou
- 400 g de făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg brînză de vaci
- 100 g brînză sărată
- 1 ou
- coajă de lămîie


Mod de preparare

Se prepară aluatul ca în rețeta anterioară,  se lasă la rece
două ore și se pregătește umplutura : brînza de vaci se
freacă cu un gălbenuș de ou, se amestecă cu brînză sărată
trecută pe răzătoare sau ruptă bucăți mici, se omogenizează
și se parfumează cu coajă de lămîie.
Amestecul se împarte în patru.
Se scoate aluatul, se împarte în patru părți egale, se întind
foi, care se umplu cu amestecul de brînză.
Se rulează suluri foile de aluat, se ung cu albuș bătut și se
introduc în cuptor la foc potrivit.
Se scot atunci cînd plăcinta s-a rumenit.
Se lasă un sfert de oră să se răcească, după care se taie plăcinta
felii, se acoperă cu zahăr farin și se servește ca desert, cald sau rece.


Plăcintă cu Brînză în Amestec



PLĂCINTĂ CU BRÎNZĂ ÎN AMESTEC


Ingrediente

Pentru Aluat

- 1 cană de lapte dulce
- 1 cană de ulei
- drojdie de bere
- sare
- 1 ou
- 400 g de făină

Pentru umplutură

- 1/2 kg brînză de vaci
- 100 g brînză sărată
- 1 ou
- coajă de lămîie


Mod de preparare

Se prepară aluatul ca în rețeta anterioară,  se lasă la rece
două ore și se pregătește umplutura : brînza de vaci se
freacă cu un gălbenuș de ou, se amestecă cu brînză sărată
trecută pe răzătoare sau ruptă bucăți mici, se omogenizează
și se parfumează cu coajă de lămîie.
Amestecul se împarte în patru.
Se scoate aluatul, se împarte în patru părți egale, se întind
foi, care se umplu cu amestecul de brînză.
Se rulează suluri foile de aluat, se ung cu albuș bătut și se
introduc în cuptor la foc potrivit.
Se scot atunci cînd plăcinta s-a rumenit.
Se lasă un sfert de oră să se răcească, după care se taie plăcinta
felii, se acoperă cu zahăr farin și se servește ca desert, cald sau rece.


Plăcintă cu Carne



PLĂCINTĂ CU CARNE


Ingrediente

- 1 cană de ulei
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere
- 1 ou
- sare
- 400 g făină


Mod de preparare

Se amestecă la rece o cană de lapte dulce cu o cană de ulei.
Amestecul se omogenizează bătînt energic cu telul cinci
minute, se adaugă sare, drojdie de bere cît o nucă, înmuiată
în lapte cald un gălbenuș de ou și făină proaspătă cernută.
Se amestecă energic cu o furculiță ; aluatul nu se frămîntă.
Se lasă să dospească la rece o oră, după care se întinde pe o
planșetă presărată cu făină, se frămîntă ușor și se întinde în
patru părți egale.
Se întind foi care se umplu cu diferite umpluturi : de carne,
de ciuperci, de brînză sărată.
Umplutura se face din : carne tocată ( 500 g ), două cepe tocate,
1/2 ceașcă de ulei, sare, piper măcinat, mentă pisată.
Carnea se pune împreună cu ceapa să se înmoaie în ulei cald, se
lasă să scadă tot sosul lăsat de carne și se răcește pe marginea
plitei.
Se adaugă peste carne un ou crud, sare, piper măcinat și
mentă pisată.
Amestecul se omogenizează și se împarte în patru părți.
Se întinde umplutura pe foia de aluat, se rulează aluatul, se unge
ruloul cu albuș bătut și se așază într-o tavă mare, unsă cu ulei
și tapetată cu făină.
Plăcinta se coace la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.
Se taie bucăți numai după ce s-a răcit un sfert de oră și se
servește caldă.


Plăcintă cu Carne



PLĂCINTĂ CU CARNE


Ingrediente

- 1 cană de ulei
- 1 cană de lapte dulce
- drojdie de bere
- 1 ou
- sare
- 400 g făină


Mod de preparare

Se amestecă la rece o cană de lapte dulce cu o cană de ulei.
Amestecul se omogenizează bătînt energic cu telul cinci
minute, se adaugă sare, drojdie de bere cît o nucă, înmuiată
în lapte cald un gălbenuș de ou și făină proaspătă cernută.
Se amestecă energic cu o furculiță ; aluatul nu se frămîntă.
Se lasă să dospească la rece o oră, după care se întinde pe o
planșetă presărată cu făină, se frămîntă ușor și se întinde în
patru părți egale.
Se întind foi care se umplu cu diferite umpluturi : de carne,
de ciuperci, de brînză sărată.
Umplutura se face din : carne tocată ( 500 g ), două cepe tocate,
1/2 ceașcă de ulei, sare, piper măcinat, mentă pisată.
Carnea se pune împreună cu ceapa să se înmoaie în ulei cald, se
lasă să scadă tot sosul lăsat de carne și se răcește pe marginea
plitei.
Se adaugă peste carne un ou crud, sare, piper măcinat și
mentă pisată.
Amestecul se omogenizează și se împarte în patru părți.
Se întinde umplutura pe foia de aluat, se rulează aluatul, se unge
ruloul cu albuș bătut și se așază într-o tavă mare, unsă cu ulei
și tapetată cu făină.
Plăcinta se coace la foc potrivit și se scoate cînd s-a rumenit ușor.
Se taie bucăți numai după ce s-a răcit un sfert de oră și se
servește caldă.


Postare

  ANPC Termeni și Condiții